Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Şok Marketler Halka Arzına Onay

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) halka arz amacıyla onay alan şirketlerin talep toplama tarihleri ve hisse fiyat aralıkları şu şekilde  açıklandı.

07.05.2018-14:41 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-14:28) Şok Marketler Halka Arzına Onay

Yıldız Holding tarafından yapılan açıklamaya göre, Şok Marketler Ticaret AŞ, 8-9 Mayıs'ta talep toplamaya hazırlanırken, hisse fiyat aralığını 12-14,40 TL olarak duyurdu. Penta Teknoloji ise talep toplama tarihlerini 10-11 Mayıs, hisse fiyat aralığını ise 9,5-11,4 TL olarak açıkladı.

KAP’a yapılan açıklamada konu ile ilgili görüşlerine yer verilen Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Mustafa Tercan, Şok Marketler ve Penta Teknoloji'nin halka arzının büyük kısmının sermaye artışı şeklinde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Şok Marketler ve Penta Teknoloji'nin halka arzlarıyla Türkiye piyasasına yüzlerce milyon dolarlık yabancı kaynak getirerek ülke ekonomisine katkıda bulunacaklarının altını çizen Tercan, şu açıklamalarda bulundu:

Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Mustafa Tercan

"Bugüne kadar bu şirketleri hep Yıldız Holding olarak finanse ettik. Şok'un halka arzında hiç hisse satışı yapmıyoruz, Penta'da da arzın büyük bir kısmı yine sermaye artışı yoluyla olacak çünkü bu şirketlere ve potansiyellerine güveniyoruz. Bu vesileyle bir yandan sermaye tabana yayılırken, diğer yandan bu şirketlerin ve dolayısıyla bütün Grubumuzun öz kaynakları güçlenecek. Bugüne kadarki yatırımlar için yapılan borçlanmalar kapatılacak ve yeni yatırımların yapılabilmesinin önü açılacak. Şok Marketler'in ve Penta'nın sendikasyon anlaşmamız nezdinde de herhangi bir borcu kalmayacak."

"Halka açılmak için uygun zaman"

Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Mustafa Tercan, gerek Penta'nın gerek Şok Marketler'in yönetimlerinin kurumsallaştığı vurgusu yaparak, iki şirket için de halka açılmanın uygun zaman olduğuna inandıklarını belirtti. Öte yandan her iki şirketin de yönetimlerinde Yıldız Holding'in söz sahibi olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;