Ekonominin nabzı bu toplantıda atacak: Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?

Ekonominin nabzı bu toplantıda atacak. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), bugün saat 14.00’te faiz kararını açıklayacak. Piyasalar Merkez Bankası faiz kararı hakkında tartışmalarını sürdürürken, ‘’Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?’’ sorusu da cevabı en çok merak edilen soru olarak dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar...

24.11.2022-10:02 - (Son Güncelleme: 24.11.2022-17:32)

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, faiz kararını açıklamak üzere bugün saat 14.00’te toplanacak. Son aylarda sürekli olarak faizi düşürme kararı alan Merkez Bankası’nın bu ay yapılacak toplantısında nasıl bir karar alınacağı konusunda tartışmalar sürüyor. Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili araştırmalarına devam eden kişiler aynı zamanda, ‘’Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?’’ sorusunun yanıtı için de arama motorlarına yöneldi. 

Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?

TRT Haber’in yer verdiği habere göre; Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını bugün açıklayacak. Ekonomistlerin genel tahminleri ise faiz indiriminin gerçekleşeceği yönünde.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bugün toplanacak. Faiz kararı saat 14.00'te açıklanacak.

Merkez Bankası Faiz Toplantısı

Faiz indirimi gelir mi?

PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin 150 baz indirilerek yüzde 9'a çekilmesini bekliyor.

Merkez Bankası, bir önceki toplantıda politika faizini 150 baz puan düşürerek yüzde 10,5 seviyesine çekmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal