Ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara devlet her ay 1100 lira veriyor! Başvurular e-devletten

Devlet tarafından dar gelirli vatandaşlara ve ihtiyaç sahiplerine verilen 1100 TL pandemi yardımının devam edip etmediği sorusu internetin en çok aratılan konuları arasında yerini koruyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara başvuruları dahilinde verilen pandemi yardımı devam ediyor. Destek yardımında faydalanmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet sistemlerine giriş yaparak 1.100 TL tutarındaki destek yardımından yararlanabiliyorlar.

14.04.2022-13:39 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-13:39) Ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara devlet her ay 1100 lira veriyor! Başvurular e-devletten

Pandemi süreci başladıktan sonra hükümetin tarafından gerçekleştirilen pandemi destek yardımı bu güne kadar çok sayıda ihtiyaç sahibine ulaştırıldı. Dar gelirli vatandaşlara verilen sosyal yardım ödemeleri başvuruların değerlendirilmesi sonrasında belirlenen tarihlerde hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı.

Söz konusu destek programıyla ilgili geçtiğimiz hafa bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, tam kapanma sürecinde 'Sosyal Yardım Programı'na başvuru yapmaya gerek kalmadan 2 milyondan fazla aileye ulaşarak destek verdiklerini söyledi. Sosyal yardım desteği olan 1100 TL'lik yardımında devam ettiği bilgisini paylaşan Bakan Yanık, e-Devlet sistemiyle yapılan başvuruların kısa sürede değerlendirmeye alındığını ifade etti.

Ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara devlet her ay 1100 lira veriyor! Başvurular e-devletten

Ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara devlet her ay 1100 lira veriyor

Devletin verdiği 1100 TL tutarındaki sosyal yardım başvurusunu gerçekleştirmek isteye çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaş, destek programından nasıl ve ne şekilde yararlanabileceğini araştırmasını yapıyor. 

İhtiyaç sahibi aileye her ay yapılan 1.100 TL tutarındaki 'Salgın Sosyal Destek Programı'nın Faz-3 destek başvurusu e-Devlet sistemi üzerinden yapılıyor. Başvurular kimlik numarasına göre alınırken kimlik numarasının son rakamı 0 olanlar başvurularını Pazartesi günleri, 2 olanlar Salı günleri, 4 olanlar Çarşamba günleri, 6 olanlar Perşembe günleri, 8 olanlar ise Cuma günleri gerçekleştirebiliyorlar.

Hafta sonları yani Cumartesi ve Pazar günleri ise başvuru sahiplerinin herhangi bir sınırlama olmadan başvuru yapabilecekleri belirtilirken yapılan değerlendirmeler kişi bazlı olmadığı hane bazlı olarak yapıldığı söyleniyor.

Aynı haneden birden fazla başvurunun olması durumunda ise bu başvuruların tek bir başvuru olarak değerlendirilmeye alındığı ifade ediliyor.

Sosyal destek programından kimler faydalanamaz?

Sosyal destek programına başvuru yapan kişinin hanesinde aşağıda belirtilen özellikler taşıyan biri veya birilerinin bulunması durumunda söz konusu başvurusu değerlendirmeye alınmıyor:

- Salgın Sosyal Destek Programı Faz-1 ve Faz-2 kapsamında verilen 1.000 liralık nakdi destek yardımından faydalanmış olanlar,

- 4A’lı kamu işçileri,

- 4C kapsamındaki memurlar,

- Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) gelir veya aylık alanlar,

- İşkur’dan işsizlik ödeneği alanlar,

- İşkur kısa çalışma ödeneği alanlar

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal