Taşeronla İlgili Büyük Gelişme

4 Aralık 2017 tarihinde izinli ya da raporlu olan taşeronlar kadroya alınıyor. Onların yerine çalışan “joker” işçiye de yeni bir imkân sunuluyor.

20.01.2018-08:55 - (Son Güncelleme: 20.01.2018-08:38)

Ortalama bir milyon taşeron işçinin kadroya alım süreci devam ediyor. İncelemelerin sonrasında sınav aşamasına geçilecek ve 2 Nisan'da işlemler sonlanacak. Bu arada yasadan yararlanamayan bölümler hakkında da çalışmalar yapılıyor. Taşeron kadro başvuruları esnasında meydana gelen durum ise yeni bir müjdeyi beraberinde getirdi. Kararnamede 4 Aralık 2017 tarihi itibari ile çalışan işçilerin kadroya alınacağı söyleniyordu.

Yani 5 Aralık'ta işe girenler bu haktan faydalanamadı. 4 Aralık'ta raporlu, izinli ya da doğum izninde olan taşeron işçilere de kadro hakkı verildi. İşte yeni durum bu noktada meydana geldi. Taşeron şirketler bazı kurumlarda izinde olan ya da kısa süreli raporlu olan işçilerin yerine yeni personel işe aldı. Joker ya da yedek personel olarak bilinen bu işçiler de düzenlemede ifade edildiği gibi 4 Aralık 2017'de kamu kurumunda çalışıyordu. Kurumlar bu işçilerin başvurularının alınıp alınmayacağı konusunda tereddüd yaşayınca Çalışma ve Maliye Bakanlığı ile Kamu İhale Kurumu'na müracaat ederek görüş istedi.

9 BİN ÇALIŞAN BULUNUYOR

Bazı kurumlara bu konuda olumlu görüş ifade eden Çalışma Bakanlığı'nın 11 Ocak tarihli yazısında "27.06.1989 tarihli ve 375 Sayılı KHK'ya eklenen geçici 23. maddede personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri doğrultusunda 04.12.2017 tarihinde çalışan işçilerin kapsamda oldukları ifade edilmişti. Bu çerçevede görev yapan personelin kısa süreli rapor alması durumunda bu işçilerin yerine 04.12.2017 tarihinde görev yapan işçilerin de bu madde hükümleri kapsamında ilgili idarede sürekli işçi kadrosunda istihdam edilebileceği değerlendirilmektedir" ifadeleri kullanıldı. Bu olumlu görüş benzer durumdaki taşeron çalışanlar için de bir umut oldu. Bu şekilde ortalama 9 bin çalışanın müracaatlarını yaptıkları belirtiliyor. Müracaat eden bu joker taşeronlar hakkında gelişmeleri hep birlikte öğreneceğiz.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal