Uçak Bileti Fiyatları Düşüyor!

Yapımına devam edilen ve ilk etabı 29 Ekim'de açılması planlanan 3. Havalimanı'nın son hali görüntülendi. Hizmete girmesiyle birlikte uçak bileti fiyatlarının da düşmesi bekleniyor

19.01.2018-18:56 - (Son Güncelleme: 19.01.2018-18:51)

Türkiye'nin en önemli projeleri arasında yer alan 3. Havalimanı'nın çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 29 Ekim 2018'de ilk etabının açılması planlanan havalimanın son hali yenisafak.com tarafından görüntülendi. Görüntülerde, dış hatlar terminalinin son şeklinin ortaya çıktığı görülüyor.

225 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

İstanbul’un Yeni havalimanı, Avrupa yakasında, Karadeniz kıyısındaki 76,5 milyon metrekarelik bölgede yer alıyor. Yıllık 200 milyon yolcuya çıkarılabilir kapasiteye sahip üç terminal ve altı pistten oluşacak dev proje açıldığında 100 bin kişiye, 2023’e kadar projenin tamamı bittiğinde ise 225 bin kişiye istihdam sağlanacak.

UÇAK BİLETİ FİYATLARININ DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Dünyanın en büyük havalimanında sağlık ve spa merkezleri de bulunacak.

Uçak bileti fiyatlarının bu havalimanı ile birlikte büyük oranda düşmesi bekleniyor.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın bagaj sistemi de büyük ilgi çekiyor. 42 kilometrelik uzunluğu bulunan sistem, Taksim’den Tuzla’ya kadar olan bir mesafeye denk geliyor.

Öte yandan 3. Havalimanı'nda sona gelindi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'de devam eden projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul 3. havalimanı inşaatında bugün itibarıyla yüzde 68'lik gerçekleşme sağlandığını belirten Arslan, "Havalimanına, Şubat 2018'e kalmadan ilk uçağı indireceğiz. Havalimanının ilk etabının resmi açılışı, 29 Ekim 2018'de olacak." dedi.

KANAL İSTANBUL ÇALIŞMALARINA DEVAM 

Kanal İstanbul projesinde gelinen aşamaya ilişkin bilgi veren Arslan, son olarak 5 güzergah alternatifinde detaylı çalışma ve sondajlar yapıldığını söyledi. Etüd proje çalışmalarının temmuzda başladığını ve şu ana kadar toplamda 4 bin metreyi bulan 162 sondaj yapıldığını ifade eden Arslan, ilave olarak da 150-160 arasında, toplamda 8-10 metreyi bulan sondaj yapılmış olacağını aktardı.

Arslan, "Etüt çalışmaları sonunda, tatlı su kaynaklarını, tarım arazilerini dikkate alarak, çevreye en az olumsuz etkisi olacak, hatta olumlu etkisi olacak alternatifleri de çalışarak güzerhangın netleşmesini sağlamış olacağız." diye konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal