Yerli Ürünlerde Kullanılacak Logo Belli Oldu!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan merakla beklenen yerli mallarda kullanılacak olan etiketi tanıttı. Bu etiket Türkiye'de üretilen yabancı şirketlerin ürünlerinde de kullanılacak.

19.09.2018-10:49 - (Son Güncelleme: 19.09.2018-10:42) Yerli Ürünlerde Kullanılacak Logo Belli Oldu!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Yerli Üretim Logosu Tanıtım Toplantısında açıklamalar yaptı. Etiketlerde yeni dönem başladığını ifade eden Bakan Pekcan, yerli üretim logosunu tanıttı.

Ticaret Bakanlığı yerli malını ayırt eden etiket için ilk hamlesini yaptı. Fiyat etiketi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına yönelik yönetmelikle imalat yeri Türkiye olan mallar için bakanlık tarafından tespit ve ilan edilen biçim, logo yada işaretin kullanılması öngörüldü. Bunun ardından bugün gerçekleştirilen toplantıda yerli üretim logosu tanıtıldı.

Ticaret Bakanı Pekcan'ın 'Çoğunlukla tüketicinin raflardaki ürünlerle alakalı şikayetlerini aldık. Bunun ardından etiketlerde yeni dönem başlattık' ifadesinde bulundu.

İŞTE BAKAN PEKCAN'IN AÇIKLAMASINDAN NOTLAR;

*Kendi tükettiklerini imal etmeden ülkelerin zenginleşmesine olanak yok. Varsa da bu sınırlı olacaktır. Burada bir hususun altını çiziyorum. Bize inanan, bizimle birlikte mallarını burada üreten yabancı şirketlerin Türkiye'de imal edilen malları da yerlidir.

* Türkiye'de istihdam gerçekleştiren, Yabancı şirketlerin Türkiye'de imal edilen malları de yerlidir. Onların da bizim Türkiye'deki alın terimizin payı vardır. Onlar da aynı yerli logoyu kullanacaktır. Onların da buradaki varlıklarını destekliyoruz.

* Dünya pazarında gerçekten fırtına gibi esen Türk malları ile halkımızın tüketicimizin gurur duymasını arzuluyoruz.

* Kalitesiyle onurlanmasını arzuluyoruz. Bu topraklarda imal edilen malları hep birlikte kullanıp, tükettiklerimizi hep beraber imal etmek amaçlı buradayız. Çünkü biz yerliyiz, yerli imalat bizim zenginliğimiz, gücümüz. Çocuklarımızın mutlu geleceği.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal