Ticaret Savaşı Kızışıyor! Çin'den ABD'ye Karşı Yeni Hamle

ABD'nin Çin mallarına ilave vergi koymasının ardından Çin'den de hamle gecikmedi. Çin hükumeti ABD'nin kendilerinden ithal ettiği 200 milyar dolarlık ürünlere yüzde 10 vergi koyma kararı aldı.

18.09.2018-18:08 - (Son Güncelleme: 18.09.2018-17:59) Ticaret Savaşı Kızışıyor! Çin'den ABD'ye Karşı Yeni Hamle

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den ithal edilen 200 milyar dolarlık mala daha 24 Eylül'den sonra yüzde 10 gümrük vergisi konulacağını duyurumasının ardından Çin'den son dakika açıklaması geldi. Pekin idaresi ABD'ye 60 milyar dolarlık gümrük vergisi konulacağını açıkladı.

EK TARİFE UYGULANACAK

Çin, ABD mallarına 60 milyar dolarlık ilave tarife koyacak. ABD ürünlerine ek gümrük tarifeleri yüzde 5 ile 10 arasında olacak, 60 milyar dolarlık ABD malına 24 Eylül'den sonra tarife uygulanmaya başlanacak.

"TARİFE ORANLARINI ARTIRMAKTA ISRAR EDERSE..."

Çin bu ilave vergilerin ABD'nin tek taraflı korumacı hamlelerine cevap olduğunu açıkladı ve "Eğer ABD Çin ürünlerine tarife oranlarını yükseltmekte ısrar ederse Çin buna aynı biçimde cevap verecek. ABD'nin 2 taraf için de yararlı ticari ilişkiyi sürdüreceğini umuyoruz" ifadesi kullanıldı.

5 BİN ÜRÜN ETKİLENECEK

Yeni vergilerden 5 bin ABD malı etkilenecek. Çin tarafından verilen bu karar, uluslararası haber ajansları tarafından son dakika bilgisi olarak yazıldı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal