Vatandaşa Kötü Haber; Aç-Kapa Cezaları Yükseltildi

Fatura borcunu zamanında yatırmayan elektrik abonelerinden tahsil edilen açma kapama bedelleri enflasyon oranında yükseltildi.

19.12.2018-10:58 - (Son Güncelleme: 19.12.2018-11:26)

Fatura borcunu zamanında yatırmayan elektrik abonelerinden tahsil edilen açma kapama bedelleri enflasyon oranında yükseltildi. Elektrikte kesme bağlama ve güvence bedelleri de arttırıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), elektrikte kesme bağlama ve güvence bedelleri, her sene Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulan Tüketici Fiyatları Genel Endeksi değerleri dikkate alınarak güncellendi.

ELEKTRİKTE EN DÜŞÜK AÇMA KAPAMA BEDELİ 33 LİRA

EPDK, tarafından belirlenen ve 1 Ocak 2019 tarihinde itibaren geçerli olacak elektrikte kesme-bağlama bedellerinin alçak gerilim için 33,8 lira, orta gerilim için de 171,6 liraya yükseltildi. İstanbul Avrupa Yakası dağıtım işini gerçekleştirilen Boğaziçi Elektrik, şu anda borçtan kaynaklı açma kapama cezasını faturalara 30 lira olarak yansıtıyor.

ŞİRKETLERE HİÇBİR MALİYETİ YOK

Elde edilen bilgilere göre; telefon, internet ve doğal gaz faturalarının zamanında ödenmemesi halinde hizmet sağlayıcı şirketler tarafından uygulanan açma kapama cezalarının artıp artmayacağı merak ediliyor. Abonelerin bulunduğu adrese gitmeyip şirket merkezinden otomatik olarak sistemden yapılan açma kapama işleminin şirketlere hiçbir maliyeti olmadığı biliniyor.

Cep telefonu operatörlerinde ise açma kapatma bedeli 25 TL. Yeni senede bu bedellerin ne kadar yükseltileceği merak konusu oldu..

TÜRK TELEKOM'DA DA 25 LİRA

Türk Telekom'un hat açma/kapatma ücreti olarak 25 lira. Türk Telekom'un internet sitesinde, 'Hattım fatura borcu sebebiyle kapanırsa ne kadar ücret öderim?' sorusuna verilen yanıt şöyle: '2 Aralık 2018 tarihinden itibaren Kısıtlanmış/durdurulmuş olan hatlar için tek yönlü/ çift yönlü kapama ücreti işlem başına vergiler dahil 25 TL'dir. Bir takvim yılındaki 'borç sebebiyle' ilk kapama işlemi için söz konusu ücret faturanıza yansıtılmayacaktır' denildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal