'Uçan Balık' Radara Girdi

Baykar Makine Teknik Müdürü Bayraktar, ilk gövdenin görüntüsünü sosyal medya üzerinden “Üretim hattına büyük bir uçan baluk girdi. Yolda, geliyor... Takipte kalın” ifadelerini kullanarak paylaştı.

12.06.2018-21:44 - (Son Güncelleme: 12.06.2018-21:54)

 Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin duyurduğu Akıncı isimli 'Uçan Balığın' görüntüleri ilk kez servis edildi.

Çift motorlu olarak üretilen ve havada 24 saat boyunca kalabilecek Akıncı Taarruz İnsansız Hava Aracı imalat sürecine girdi. Baykar Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, ilk gövdenin görüntüsünü sosyal paylaşım sitesi olan Twitter üzerinden “Üretim hattına büyük bir uçan baluk girdi. Yolda, geliyor... Takipte kalın” şeklinde paylaşarak servis etti.

Servis irtifası 40 bin feet olarak programlanan uçan balık, toplam 5 ton gibi devasa bir ağırlığa sahip olacak. 1,5 ton faydalı yük kapasitesi ile Akıncı 24 saat havada görev yürütebilecek. Kendi geliştirdiği ve silah kullanabilen İnsansız Hava Aracı (İHA) sistemlerinde kritik adımlar atan Türkiye, ANKA’nın üretiminin ardından daha büyük Akıncı’da tasarımın önemli kısmı bitti. 2020 senesinde ilk uçuşunu yapması hedeflenen Akıncı, 900 kilogram mühimmat taşıma kapasitesine sahip olacak.

Baykar Makina tarafından tasarlanan ve çift motorlu SİHA’da TEI imalatı PD170 motorlarına sahip olacak uçak, 5 palli pervanesi ile motorun ürettiği gücü daha verimli kullanarak büyük bir performans sunacak. Kanat açıklığı 20 metreye kadar çıkacak Akıncı’da uydu haberleşmesi için SAT-COM sistemi de bulunacak Böylelikle aracın menzili çok daha arttırabilecek.

Gövdenin alt kısmında ise Aselsan tarafından tasarlanan CATS sistemi, hedefin takip edilmesi ve görüntü alınması gayesi ile aktif bir şekilde kullanılacak. En yüksek kalkış ağırlığı 5 ton olacak uçan balık, 2 adet Roketsan MAM-L, 2 adet 500’er librelik Mk82 (Roketsan TEBER) veya 2 adet Mk82 (TÜBİTAK SAGE KGK kitli) bomba taşıma kapasitesine sahip olacak. Akıncı gövde içinde 450 kilogramlık faydı yük ile havada seyredebilecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal