Keskinoğlu Konkordato İstedi

Türk yumurta ve tavuk sektöründe en önde gelen şirketlerden birisi olan Keskinoğlu, iflas erteleme yerine getirilen konkordato talep etti.

12.06.2018-16:09 - (Son Güncelleme: 12.06.2018-15:57) Keskinoğlu Konkordato İstedi

Ünlü tavuk firması Keskinoğlu, nakit sıkışıklığı sebebiyle iflas erteleme yerine getirilen konkordato başvurusu gerçekleştirdi. Firma, ticari faaliyetlerini sürdürebilmek için kısa bir süre konkordato başvurusunda bulunduğunu duyurdu. İki aylık Konkordato zamanı içinde şirket borçlarının yarısını ödemek mecburiyetinde.

Keskinoğlu Şirketler Grubu tarafından gerçekleştirilen duyuru şu biçimde;

Keskinoğlu A.Ş. olarak, 55 senedir gururla yumurta ve piliç eti piyasasında bütün Türkiye çapında hizmet sağlıyoruz. Bugüne dek Türkiye’yi 75 ülkede temsil eden firmamız, yenilikçi uygulamalarıyla birçok ilki başararak sektöre her daim öncülük etti. Yatırımlarımızla, nüfusunun yüzde 20’sinin gelir kaynağı olduğumuz Manisa şehrimizin Akhisar ilçesi başta olmak üzere, piyasanın en büyük ilk 5 şirketinden biri olarak Türkiye ekonomisine yaptığımız katma değeri her geçen sene daha da yükselttik. 2017’yi 1,1 milyar TL ciro ile tamamlayan ve İstanbul Sanayi Odası’nın raporunda 136’ıncı sırada olan firmamız; ticari faaliyetlerini sürekli sürdürebilmek için, geçici bir zaman konkordato başvurusu gerçekleştirmiş ve bugüne dek izlediği şeffaflık ilkesi çerçevesinde bu konuyu kamuoyuyla paylaşma kararı almıştır.

2011 senesinden beri daha kaliteli ve hijyenik imalat için yaptığımız yatırımlar sebebiyle aldığımız kredilerin fazlalığı ve eş zamanlı olarak piyasamızda problemler sebebiyle kredilerimizin tekrar ödenmesinde problemler yaşamaya başladık. Bunun neticesinde de Bankalarımızla temaslarımızda, 19 Ocak 2017 tarihinde kredilerimizi tekrar yapılandırdık ve faaliyetlerimize en etkili biçimde sürdürdük.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal