Türkiye ile İran Arasında Milli Para Dönemi Başladı

İran hükümetine bağlı haber ajansı, İran ve Türkiye arasında ilk para takasının gerçekleştiğini açıkladı. İki ülke ticarette dolar ve euro kullanmayacak

17.04.2018-09:50 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-09:46) Türkiye ile İran Arasında Milli Para Dönemi Başladı

İran ile Türkiye arasında Amerika ve Batı'yı tedirgin edecek gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Rusya, İran ve Türkiye arasındaki petrol ticaretinde ulusal para kullanılacağı kararından sonra, Ankara ile Tahran arasında da önemli bir karar yürürlüğe girdi.

DOLAR VE EURO KULLANILMAYACAK

Tahran ile Ankara arasında ilk para takası (Döviz swap) yapıldı. Böylelikle, İran ve Türkiye’nin milli para birimleri ilk kez dolar ya da euro gibi bir Batı para birimine gereksinim duyulmadan takas edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ortak düzenledikleri basın toplantısında, "Merkez Bankalarımızın öncülüğünde, finans sektörlerine bir dinamizm getirme kararı aldık. Milli para ile alışveriş yapma sürecini faaliyete geçirme kararını verdik" açıklamasını yapmıştı.

Türkiye ile İran arasında ilk para takası

DÖVİZ SWAP NEDİR?

İki tarafın önceden anlaştıkları oran ve koşullarda belirli, iki farklı döviz tutarını; işlemin yapıldığı zaman takas ettikleri/değiştirdikleri, işlemin vade zamanında ilgili para birimlerini anlaştıkları oran ve şartlarda geri takas yaptıkları işlemdir.

Döviz Swap işlemleri yapıldığı gün itibariyle iki tarafı, ilgili işlem tarihi ve vade için bağlayıcı bir anlaşma özelliği taşır. Nakit akışı vade başında ve vade süresinde gerçekleşir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal