Saatler Ne Zaman İleri Alınacak 2018

Türkiye'de saatler ileri alınacak mı? Avrupa'da yaz saati uygulamasına ne zaman geçiliyor? ABD'de yaz saati uygulamasına ne zaman geçiliyor?

16.04.2018-17:51 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-17:40) Saatler Ne Zaman İleri Alınacak 2018

2018 yılı itibariyle yaz saati uygulamasına geçilecek mi? Tüm Avrupa'da Mart ayında saatler bir saat ileri alındı. Peki bu sene Türkiye'de saatler ileri alınacak mı? Alınacaksa ne zaman alınacak? İşte tüm sorulara cevaplar.

Yaz saati uygulaması için Avrupa saatleri ayarladı. Binlerce vatandaşın merak ettiği saatlerin ileri alınmasıyla ilgili tarihte belli oldu. Peki Türkiye'de saatler bir saat ileri alınacak mı? 2018 yılı Mart ayı itibariyle saatler ne zaman ileri alınacak? Tüm Avrupa'da yaz saati uygulamasına geçiliyor. İşte konuyla tüm ilgili resmi açıklamalar.

TÜRKİYE'DE SAATLER İLERİ ALINACAK MI?

Türkiye'de Danıştay'ın verdiği karardan hemen sonra TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba yasa tasarısına eklenen bir madde ile birlikte kalıcı yaz saatinde karar yetkisi Bakanlar Kuruluna verildi. Sonuç olarak hali hazırda saatlerin ileri alınması gibi bir durum söz konusu değildir. Yaz saatinde yetki Bakanlar Kurulunda Verilen önerge ile "Bakanlar Kurulu bir saati aşmamak koşuluyla ileri saat uygulaması yapmaya yetkilidir" hükmü torba yasa tasarısına eklendi.

Buna sonuca göre Türkiye'de kalıcı olarak yaz saati uygulamasına geçildi. Kararın düzenlemesi ve oalsı bir değişiklik halinde 28 Ekim 2018 tarihinde Avrupa'daki ülkelerle birlikte kış saati uygulamasına geçilecek.

PEKİ AVRUPA'DA YAZ SAATİ UYGULAMASINA NE ZAMAN GEÇİLİYOR?

Avrupa Ülkeleri 25 Mart 2018 tarihinde yeniden yaz saati uygulamasına geçti ve saatlerini bir saat ileri aldı 2018 Yılı yaz saati bitiş tarihi 28 Ekim olarak belirlendi.

ABD'DE YAZ SAATİ UYGULAMASINA NE ZAMAN GEÇİLİYOR?

ABD'de ise yaz saati uygulaması bir hafta sonra yani 5 Kasım Pazar günü bitecek. ABD'de 2018 yılında 'yaz saati' uygulaması 11 Mart Pazar günü başladı ve 4 Kasım Pazar günü sona erecek.

 Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal