Ticaret Bakanlığı 5 İlde Hallere Baskın Yaptı

Ticaret Bakanlığı 5 ilde eş zamanlı hal denetimi gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde fahiş fiyat artışı belirlendi.

06.02.2019-15:20 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-15:31) Ticaret Bakanlığı 5 İlde Hallere Baskın Yaptı

Ticaret Bakanlığı, 5 şehirde hallere dönük eş zamanlı denetim yaptı. Gerçekleştirilen denetimler sonucunda normalin üstünde fiyat artışları fark edilen uygulamalarla alakalı idari işlemler yapılıyor.

ANKARA, ADANA, İSTANBUL, MERSİN VE ANTALYA'DA EŞ ZAMANLI DENETİM

Bakanlık başta marketler, pazar yerleri ve toptancı olmak üzere farklı ürün ve ürün gruplarında arz-talep dengesiyle uymayan fiyat artışlarının belirlenmesi için saha denetimlerini artırdı. Ticaret Bakanlığı girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine karşın bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket edenleri belirlemek için Türkiye çapında bir çok ilde denetimlerine etkin bir biçimde sürdürürken, bu çerçevede Ankara, Adana, İstanbul, Mersin ve Antalya'daki hallere eş zamanlı denetim yaptı.

NORMALİN ÜZERİNDEKİ FİYAT ARTIŞLARINA İDARİ İŞLEM BAŞLATILIYOR

Ticaret Müfettişleri ile İl Ticaret Müdürlükleri koordinasyonunda yapılan denetimlerde sebze ve meyve ürün fiyatları mercek altına alındı. Gerçekleştirilen denetimler sonucunda normalin üstünde fiyat artışları kaydedilen uygulamalarla alakalı idari işlemler yapılıyor. Öte taraftan Ticaret Bakanlığı, sebze-meyve fiyatlarındaki aşırı fiyat oluşumlarına karşın 81 il valiliğine emir göndererek, denetimlerin kapsamını genişletmişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal