Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Bedava Elektrik Dönemi Başlıyor

İhtiyaç sahiplerinin elektrik faturalarının 80 liraya kadar devlet tarafından karşılanmasını öngören uygulama 15 Şubat' tarihinde hayata geçiriliyor.

06.02.2019-14:25 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-14:16) Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Bedava Elektrik Dönemi Başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihtiyaç sahiplerini kapsayan aylık 150 kilowatt saate kadar elektrik tüketimlerinin devlet tarafından karşılanacağını geçtiğimiz zamanlarda açıklamıştı. 2,5 milyondan fazla haneyi kapsayan yeni uygulama için harekete geçildi. İhtiyaç sahiplerinin elektrik faturalarının 80 liraya kadar devlet tarafından karşılanmasını öngören uygulama 15 Şubat' tarihinde hayata geçiriliyor.

BAKANLIK TARAFINDAN PTT'YE YATIRACAK

10 milyon vatandaşın faydalanacağı destek çerçevesinde fatura bedelleri her aileden seçilen bir kişinin ismine PTT'ye yatırılacak. Aileler ödeme noktası doğrultusunda PTT'yi tercih edecek ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 15 Şubat tarihinden sonra faturası kesilen ein fatura bedelini PTT'ye yatırmış olacak.

DESTEK MİKTARI KİŞİ SAYISINA GÖRE HESAPLANACAK

Faturasını yatırmak için PTT'ye giden vatandaşa gişe memuru tarafından, hesaplanan destek miktarı belirtilecek ve destek miktarını geçen ücretleri aileler kendi karşılayacak. Hanenin faydalanacağı destek miktarı ise kişi sayısına göre hesaplanacak. Buna göre hanelere 40 ila 80 lira arasında destek verilmiş olacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal