THY Personel Alımı! 50 Bin TL Maaş

İngilizcesi iyi olan, lisans veya meslek yüksekokulu mezunu gençlere pilot olmaları için davet eden THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, ‘Maaşlar 12 ile 50 bin lira arasında’ diye de ekledi.

23.05.2018-12:14 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-12:31)

Birçok gencin çocukluk hayalidir pilot olmak. Pilot olmak isteyenlere ise bu mesleği kazanmanın çok zor olduğu yıllar boyu anlatıldı. Halbuki iş o kadar sanıldığı kadar zor değil. Üniversite mezunu olmanız ve İngilizce bilmeniz hayallerinizi gerçekleştirmek için yeterli olacaktı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, pilot olmak isteyenler için önemli açıklamalar yaptı.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, gençleri pilot olmaya çağırdı. Genel Müdür Bilal Ekşi pilot olabilmenin şartları ve maaşları hakkında şu bilgileri verdi:

"İlk girişinizde 12 bin lira maaşla başlıyorsunuz, 50 bin liraya kadar çıkan ücreti var. Meslek yüksekokulu, 4 yıllık bir okul bitirmiş arkadaşlarımızın şayet İngilizceleri iyiyse pilot yetiştirme eğitimlerine bekliyoruz. Her yıl 400 pilot yetiştiriyoruz"

Pilotluğun önümüzdeki 20 sene boyunca dünyanın ihtiyaç duyduğu mesleklerden olacağını ifade eden Bilal Ekşi, "Dünyada bu konuda açık var. 2019'da 600 civarında pilot alacağız. Başvurup testlerden geçenleri 2 senelik eğitime tabi tutuyor, her ay 2 asgari ücret tutarında maaş veriyoruz. 2 yıllık eğitim sonunda THY'de ikinci kaptan olarak göreve başlıyorlar. Eğitim masrafını maaşından peyderpey kesiyoruz, en az 10 yıl bizde çalışmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

THY'DEN İKİNCİ THY DOĞUYOR

THY'nin mevcut 328 uçağı olduğunu ifade eden THY Genel Müdürü Ekşi, ‘’2003 yılında 65 uçağı olan bir hava yolu şirketiydik. 5 kat büyüdük. Halihazırda sipariş edilmiş 167 dar gövde, 50 tane de geniş gövde uçağımız var. THY'den ikinci bir THY doğacak. 2023'te filomuz 500'ün üzerine çıkacak" diye konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal