S&P Türkiye'yi Açıkça Tehdit Etti

Dolar ve euro yaşanan tırmanışa dair açıklama yapan S&P yetkilisi, Merkez Bankası'nın hamlesinin kritik olduğunu ifade etti.

23.05.2018-09:24 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-10:06)

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye ile alakalı yeni bir önemli açıklama yaptı.

FAİZLER ARTSIN İSTİYORLAR

Amerika merkezli kuruluş, Merkez Bankası'nın müdahalesinin bu süreçte kritik olduğuna vurgu yaparak faizlerin artırılmasını talep etti.

KREDİ NOTU TEHDİDİ

S&P'deki kredi notlarından sorumlu en üst düzey analist uzmanlardan biri olan Frank Gill'e piyasa üzerindeki baskı düşürülmezse S&P'nin Türkiye'nin durağan olan görünümünü tekrar gözden geçirip geçirmeyeceği sorulduğunda "imkan dahilinde" ifadesini kullandı.

S&P'nin Türkiye ile alakalı yaptığı açıklamada öne çıkanlar şu şekilde:

Türkiye'nin ekonomik durumunda bozulma, TL'nin düşüş üzerine bir müdahale olmaz ise oldukça hızlı olabileceğini belirtti. Türkiye'nin sürdürülebilir tamponları ve mevcut ekonomik sıkıntılardan bir çıkış yolu olduğunu işaret eden S&P yöneticisi, ‘Türkiye'de eğer bir şey yapılacaksa, bunlar Merkez Bankası'nın ne yapacağına bağlı olacak’ diye konuştu. Türkiye'nin kredi notunda durağan görünümü, piyasa üzerinde baskı düşmezse potansiyel olarak tekrardan gözden geçirilebileceğini ifade etti.

BIST'IN TEPKİSİ

S&P'nin bu tehiditine karşılık Borsa İstanbul Grubu, borsanın kısa vadeli ihtiyaçları dışında kalan döviz varlıklarının tamamının bugün itibarıyla Türk lirasına çevrildiğini açıkladı.

SEÇİME DOĞRU GİDERKEN TEHDİT

Türkiye ekonomisine çok yönlü saldırı başlatan Batı, Türkiye ekonomisi üzerinden tehditler savurmaya devam ediyor. Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olan çevreler Türkiye ekonomisine saldırının dozunu arttırmış durumda. Piyasalar ise bu saldırılar karşısında direnç dozunu yükseltiyor.

Öte yaNdan geçtiğimiz günlerde İngiltere merkezli bir bankanın hazırladığı raporda Merkez Bankası’nın faiz oranlarını 200 baz puan artıracağı söylemleri piyasalara sarsıcı bir dedikodu olarak sokulmuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal