TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan: "Melek Yatırımda Dördüncü Sıradayız"

İstanbul'da devam eden Dünya Melek Yatırım Forumu'nun açılış konuşmasını yapan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin melek yatırımcılıktaki konumuna değindi.

17.02.2020-13:07 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-22:35) TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan: "Melek Yatırımda Dördüncü Sıradayız"

İstanbul'da devam eden Dünya Melek Yatırım Forumu'nun açılış konuşmasını yapan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, küreselleşmenin ticari faaliyetlere olan etkilerine dair açıklamalarda bulundu.

Yarının dünyasında sınırların, milletlerin ve dillerin, küreselleşme çağında önemini yitirdiğini belirten Elvan, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin yatırımlarının da değiştiğini aktardı. Türkiye'nin melek yatırımcılıkta geldiği nokta ise Elvan tarafından şu şekilde özetlendi:

"Melek yatırım ve girişim sermayesi hacmi şu anda yeterli büyüklükte olmamasına rağmen bu alanlarda yüzde 66 büyüme sağladık. 2019'da 102 milyon dolara ulaştık. Türkiye ise 141 melek yatırımcı ile melek yatırım sıralamasında Avrupa'da 4'üncü sırada yer alıyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal