Tanzim Satışları Ardından Fiyatı Düşmeyen Tek Ürün Sivri Biber Oldu

Tanzim satışlarının başlamasının ardından birçok üründe fiyatlar düşmeye başladı. Bu durumun tek istisnası ise sivri biber oldu.

16.02.2019-15:19 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-15:14) Tanzim Satışları Ardından Fiyatı Düşmeyen Tek Ürün Sivri Biber Oldu

Türkiye'de seçilen pilot şehirlerde faaliyete alınan tanzim satış noktaları ardından cep yakan sebze ve meyvelerin fiyatında büyük düşüş kaydedilirken sivri biberde herhangi bir değişim yaşanmadı.

GRAM GRAM ALINIYOR

Bilecik'te her hafta merkez Hürriyet Mahallesi'nde açılan Kapalı Pazar'daki tezgahlarda yer alan sivri biber el yakarken tanzim satış noktaları ardından fiyatı düşmeyen tek sebze olarak dikkat çekiyor. Kilosu 15 TL'den satılan sivri bibere talep az olurken alanlar da gram gram alıyor.

ÜRETİMİN AZ OLMASI FİYATI YÜKSELTTİ

Biberde fiyat düşüşünün olmamasının az üretildiği için olduğunu aktaran satıcı Günay Türker, "Tanzim satış noktalarının faaliyete girmesinin ardından başta patlıcan, kabak, marulun fiyatında büyük düşüşler oldu. Fakat fiyatı düşmeyen tek şey sivri biber oldu. Nedeni üretimin az olması. Sivri biber şu an toptan 12 TL'den alıyoruz. 3 TL karla satıyoruz. Fiyatı yüksek olunca vatandaşın talebi az oluyor. Alanda gram gram alıyor" dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal