Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Üretici ve Yatırımcıya 1,5 Milyar Liralık Hibe Desteği Sağladık

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AB destekli hibe paketini üretici ve yatırımcıya yansıttıklarını açıkladı. Üretici ve yatırımcıya sunulan hibe ile 250 milyon euro yani 1,5 milyar liralık destek sağlanacak.

16.02.2019-14:34 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-15:34) Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Üretici ve Yatırımcıya 1,5 Milyar Liralık Hibe Desteği Sağladık

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AB destekli hibe paketini üretici ve yatırımcıya yansıttıklarını açıkladı. Üretici ve yatırımcıya sunulan hibe ile 250 milyon euro yani 1,5 milyar liralık destek sağlanacak.

HİBE PAKETİ ÜRETİCİ VE YATIRIMCIYA SUNULACAK

Pakdemirli, Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı - 2 (IPARD) bünyesinde 5. başvuru çağrısıyla 250 milyon euro yani 1,5 milyar liralık hibe desteğini üretici ve yatırımcıya yansıttıklarını açıkladı.

Bakan Pakdemirli, Adnan Menderes Üniversitesinde (ADÜ) Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından gerçekleştirilen IPARD 2 - 5. Başvuru Çağrısı Tanıtım Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Program, Türkiye'nin farklı bölgelerinde TKDK'den aldıkları destek ile başarıyı yakalamış girişimcilerin konuşmalarıyla açılış yaptı.

42 İLDE YATIRIMCILARA DESTEK VERİLDİ

Programda açıklamalarda bulunan Pakdemirli, IPARD'ın AB sürecinin önemli ve etkili bir ayağını meydana getirdiğini, bu programı yapan TKDK'nin 42 ilde kırsal kalkınma hibelerini yatırımcılara sunduğunu, 16 alt sektördeki yatırımları desteklediğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal