Taksitli Ödemede Alınan Fark Aslında Suçmuş

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, iş yerlerinin kredi ve banka kartlarından tek çekimde farklı, taksitli ödemede farklı ücret almalarının suç olduğunu söyledi.

21.07.2018-14:38 - (Son Güncelleme: 21.07.2018-14:20) Taksitli Ödemede Alınan Fark Aslında Suçmuş

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, üye iş yerlerinin, tek çekim gerçekleştirilen kredi kartlarında tüketiciye komisyon ismi altında ayrıca bir ücret yükleyemeyeceğini söyleyerek, "Bunu yapması suçtur. Hiçbir iş yerinin bankaya verdiği komisyonu tüketiciye yükleme hakkı bulunmaz." dedi.

Koçal, yaptığı açıklamada, birçok iş yerinin yasalara aykırı hareket ederek, nakit ve kartlı alış verişlerde fiyat farkı aldıklarını kaydetti.

"TEK ÇEKİM VE TAKSİTLİ SATIŞLARDA FARKLI FİYATLAR BELİRLENİYOR"

Kartla gerçekleştirilen alışverişlerde tek çekimde farklı, taksitli satışlarda farklı fiyatların olduğunu söyleyen Koçal, "İlk olarak söylemek lazım ki kredi kartı veya banka kartı bir ödeme yöntemidir. Vatandaş ödemesini nakit gerçekleştirebileceği gibi kredi kartı yada banka kartıyla da gerçekleştirebilir." diye konuştu.

Koçal, 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun 17. maddesinde "Üye iş yerleri, kart hamillerinin gerçekleştirmiş oldukları mal ve hizmet alımlarının ücretini banka kartı veya kredi kartı ile ödeme isteklerini kabul etmek mecburiyetindedir. Bu mecburiyet indirim dönemlerinde de geçerli olur. Üye iş yerleri, kart sahibinden kartın kullanılması sebebi ile komisyon yada benzeri bir ad altında ek bir ödeme yapmasını talep edemez. Bu hükme karşı gelinmesi durumunda, üye iş yeri anlaşması gerçekleştiren kuruluşlar tarafından üye iş yeri sözleşmesi feshedilir ve bir sene boyunca yeni bir sözleşme yapılamaz." hükmünün yer aldığını hatırlattı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal