Berat Albayrak'ın Ekibi Ortaya Çıkmaya Başladı

Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak'ın kadrosu da şekillenmeye başladı. Albayrak'ın ekibine aldığı ilk kişi Turkcell CEO'su Bülent Aksu oldu.

20.07.2018-11:24 - (Son Güncelleme: 20.07.2018-11:16) Berat Albayrak'ın Ekibi Ortaya Çıkmaya Başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bakanlığa gelmesinin ardından ilk ziyaretini G-20 toplantıları kapsamında Arjantin'e gerçekleştirecek. Albayrak'ın ekibine girecek ilk kişi de Turkcell CFO'su Bülent Aksu oldu.

ZİRVEDE İRAN'A YAPTIRIMLAR DA GÜNDEME GELECEK

Albayrak, 21-22 Temmuz tarihleri içinde gerçekleştirilecek G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankaları toplantısı için bugün Buenos Aires'e hareket edecek. Toplantıya G-20 üyesi devletlerin bakanları, merkez bankası başkanları ile Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası temsilcileri gelecek. Zirveye, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da gidecek. Yayınlanan Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) G-20 değerlendirme raporunda, zirvenin gündemi ile alakalı ipuçları yer aldı.

ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz yükseltmelerinin yükselen piyasa ekonomilerinden sermaye çıkışına sebep olması sebebiyle doların güçlendiğine dikkat çekilen raporda, "Yükselen piyasa ekonomileri, sıkılaşan finansal şartlar ve bazı hallerde kendine has zorluklarla karşı karşıyalar" değerlendirmesi yapıldı. Zirvede İran'a yaptırımların da gündeme gelmesi bekleniyor.

ÖZEL SEKTÖRDEN TRANSFER

Bu arada Bakan Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda beraber çalışacağı takımı da ortaya çıkmaya başladı. Turkcell CFO'su Bülent Aksu yeni dönemde, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde görev alacak. Turkcell de dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Aksu'nun yeni vazifesi sebebiyle, Turkcell'den, 31 Temmuz 2018 tarihinde geçerli olmak üzere ayrılma kararı aldığını açıkladı. Mesele ile alakalı olarak Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu yaptığı açıklamada, "Bülent Aksu, Turkcell'in bilanço ve kur riski idaresinde ülkemizin örnek bir firması olmasını sağlayan uluslararası uygulamalarının haricinde, yatırımların finansmanına dair yenilikçi çözümleri ile firmamızın devamlı büyümesini sağlayan güçlü finansal temeller üstüne kurulmasında önemli katkılar vermiştir. Firmamızın güçlü ve sağlıklı finansal yapısını devam ettirmesindeki emekleri ve üstün gayreti takdire şayandır" dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal