Samsung 2019'da Patentte ve Satışta Atak Yaptı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2019 yılı Akıllı Telefon Satış Rakamları raporuna göre ilk on telefon firması arasında üç modeliyle yer aldı. Firma telefonla ilgili patent işlemlerinde ise kuruluştan itibaren yaklaşık 30 bin patentle ilk sırada.

18.02.2020-11:26 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-11:04) Samsung 2019'da Patentte ve Satışta Atak Yaptı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2019 yılı Akıllı Telefon Satış Rakamları raporuna göre ilk on telefon firması arasında üç modeliyle yer aldı. Firma telefonla ilgili patent işlemlerinde ise kuruluş yılı 1938'den itibaren yaklaşık 30 bin patentle ilk sırada.

Yine 2019 yılında en çok patent başvurusunu Huawei yaptı.

Adres Patent Genel Müdürü Cumhur Akbulut, Samsung'un patent ve satış başarısına dair şu ifadeleri kullandı:

"... Cep telefonu ve cep telefonu üzerine geliştirilen ve eklenen özelliklere ilişkin patent sayıları incelendiğinde Samsung firmasının yaklaşık 30 bin patentinin olduğu görülüyor. Bu rakam firmanın satışlarına da yansımış durumda. Özellikle Çin menşeli firmaların patent alanına ciddi yatırımlar yaptı. Çin'in fikri sınai ve mülkiyet haklar konusunda yapmış olduğu hamleler global ekonomide daha fazla söz sahibi olmasını sağlıyor. Bu doğrultuda ülkemizde de kilogram başı ihracatı artırmak adına fikri ve sınai mülkiyet haklar alanında yapılacak yatırımlar büyük bir öneme sahip."

Diğer yandan, Samsung'un başarısının yanında Çin menşeli telekomünikasyon firması Huawei'nin 2019 yılı içerisindeki patent başvuruları sayısında ilk sırada olduğu bilgisi 2019 Akıllı Telefon Satış Rakamları'nda yer aldı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal