Samsung Electronics CES 2020'ye Damga Vuracak

Samsung Electronics, C-Lab Inside programından beş yenilikçi proje ve dünyanın en büyük Tüketici Elektronik Fuarı (CES) 2020'deki C-Lab Outside programına katılan dört yeni şirketin ürünlerini sergileyeceğini açıkladı. C-Lab standında Eureka Park, Sands Expo'da bulunacak.

06.01.2020-10:12 - (Son Güncelleme: 06.01.2020-11:10) Samsung Electronics CES 2020'ye Damga Vuracak

Samsung Electronics, C-Lab Inside programından beş yenilikçi proje ve dünyanın en büyük Tüketici ElektroniK Fuarı (CES) 2020'deki C-Lab Outside programına katılan dört yeni şirketin ürünlerini sergileyeceğini açıkladı. C-Lab standında Eureka Park ve Sands Expo bulunacak.

Samsung Electronics'in Yaratıcılık ve Yenilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Inkuk Hahn, konu ile alakalı yaptığı açıklamada “En son piyasa eğilimlerini ve müşteri taleplerini yansıtan ürünler yaratmak için C-Lab'ı aktif olarak destekleyeceğiz ve C-Lab'ın olağanüstü projelerini ve başlangıçlarını çeşitli küresel sergilerde sergileyeceğiz” açıklamasında buldundu.

C-Lab İçindeki Projelerden Başarılı Bölünmelere

C-Lab Inside kısaca, 2012 yılında başlayan Samsung çalışanlarının yenilikçi fikirlerini teşvik eden ve besleyen kurum içi bir fikir geliştirme programıdır. Bu sene C-Lab'ın CES'e katıldığı beşinci yıl olacak.

Bu yılki etkinlikte ilk kez tanıtılan yeni C-Lab Inside projeleri rahat ve sağlıklı bir yaşam tarzına odaklanıyor. C-Lab Inside'ın bu yılki projeleri şunlar olacak: SelfieType, ön kamerayı kullanan bir sanal klavye çözümü; Hyler, kağıda basılmış metni dijitalleştiren akıllı vurgulayıcı kalem; saç derisi tedavisi ve saç dökülmesini önlemek için geliştirilen evde bakım çözümü Becon; , pencere şeklinde yapay güneş ışığı SunnySide; ve ultraviyole izleme sensörü ve servisi olan Ultra V.

1-SelfiType



"SelfieType", öne bakan selfie kamerayı kullanan sanal bir klavyedir. Tescilli bir SelfieType AI (yapay zeka) motoru, ön kameradan gelen parmak hareketlerini analiz eder ve bunları QWERTY klavye girişlerine dönüştürür. SelfieType ek donanım gerektirmez ve akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar gibi çeşitli mobil cihazlara son derece uyarlanabilir.

2-Heyler


‘Hyler paper kağıttan mobil cihazlara analog metinleri dijitalleştiren akıllı bir vurgulayıcıdır. Kullanıcılar Hyler ile vurgulayarak bilgileri toplayabilir ve uygulama ile bunları yönetebilir. Hyler'da "arama modu" kullanırken, Hyler çeşitli arama motorlarına veya sözlüklere bağlı sonuçlar gösterir

3-Becon


"Becon", kafa derisi analizine yaparak önerdiği çözümlerle saç dökülmesini önlemeyi amaçlayan bir "kafa derisi evde bakım hizmeti"dir. Elde taşınan bir cihaz ve uyumlu bir uygulamadan oluşur. Teşhis cihazı, saç folikül yoğunluğu, ölü cilt, hassasiyet, sıcaklık ve nem gibi kafa derisinin on koşulunu gerçek zamanlı olarak makine öğrenme algoritmasına göre analiz eder. Kullanıcının kafa derisi sorununu giderebilmek için analizin sonucuna göre en uygun çözümü önerir. Ayrıca uygulama sayesinde kafa derisinin iyileşme eğilimini de gösterir.

4-SunnySide

'SunnySide' yapay güneş ışığı üreten pencere şeklinde bir aydınlatma cihazıdır. Kullanıcının gerçek güneş ışığının tüm spektrumunu kopyalayarak saatte değişen güneş ışığının tadını çıkarmasını sağlar. Ayrıca kullanıcıların D vitamini içeriden veya cilt yaşlanması veya güneş yanığı konusunda endişelenmeden yeterli miktarda güneş ışığının olmadığı yerlerde sentezlemelerine yardımcı olur. Bir resim çerçevesi gibi duvara kolayca monte edilebilir.

5-Ultra V


"Ultra V", günlük olarak ultraviyole ışınlarını kaydeden yeni bir sensör ve hizmet türüdür. Sensörün, giyilebilir cihazlara entegre edilmesini kolaylaştıran geniş bir olay açısı vardır. Ultra V ile kullanıcılar, güneşten gelen UV ışınlarına biriken maruziyetten etkilenen cilt durumlarını ve D vitamini üretimlerini izleyebilir ve yönetebilir.

Consumer Electronics Show yani CES Nedir?

Türkçe açılımı Tüketici Elektronik Fuarı olan Consumer Electronics Show (CES), her yıl Ocak ayında Las Vegas, Nevada'da Consumer Electronics Association tarafından düzenlenen tüketici elektroniği fuarı. Merkez bölümü Las Vegas Convention Center'da olup farklı yerlerde de ek aktiviteler düzenlenen fuar Comdex fuarının iptalinden sonra Amerika kıtasında gerçekleşen en önemli teknoloji fuarlarından birisi haline gelmiştir.

İlk CES Haziran, 1967 de New York da düzenlendi. 1978 - 1994 yılları arasında iki yılda bir gerçekleşen fuarda günümüzde birçok önemli marka yeni ürün ve teknolojilerinin ilk tanıtımlarını gerçekleştiriyor.

CES'de şimdiye kadar tanıtılan ilk teknolojilerden bazıları: Microsoft Xbox, HDTV, Nintendo Entertainment System, Commodore 64, Atari

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal