PTT'den Yeni Hamle! Posta Katılım Bankası Geliyor!

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik'ten çok önemli açıklamalar geldi. İslami bankacılık alanında Türkiye'nin eksik olduğunu söyleyen Bozgeyik, Posta Katılım Bankası kuracaklarını açıkladı.

08.10.2018-19:20 - (Son Güncelleme: 08.10.2018-19:13) PTT'den Yeni Hamle! Posta Katılım Bankası Geliyor!

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, halkın bankacılık ve sigortacılık hizmetlerine daha rahat ulaşabilmesi amaçlı Posta Katılım Bankası kurma hazırlığında olduklarını açıkladı.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından bu sene ilki yapılan ve ana teması "Katılım Finansın Ekonomi Politiği" olan Uluslararası Sigortacılık, Bankacılık ve Finans Sempozyumu (IIBF), Grand Ankara Otel'de yapıldı. Bozgeyik, sempozyumun açılışında gerçekleştirdiği açıklamada, bankacılık sektörünün Türkiye'nin gelişimine paralel olarak geliştiğini söyleyerek, "Son dönemdeki ulusal ve uluslararası saldırılar karşısında dahi bankacılık sektörümüz kayıp vermeden bu dönemi doğru bir biçimde yürütmüştür." dedi.

Mevcut finansal durumun ekonomik kalkınma ve gelişimi destekleme ve ekonomik refahı toplumun tümüne yayma aşamasında eksik olduğunu söyleyen Bozgeyik, bu sebeple İslami finans uygulamalarının süratle yayıldığını aktardı. Bozgeyik, 2020 senesine dek İslami finans sektörünün ortalama yüzde 10 büyüyeceğine dikkat çekere, Türkiye'nin katılım bankacılığı alanında istenilen noktaya şimdilik gelemediğini bildirdi.

İslami bankacılık alanında yeni açılımlara gereksinim duyulduğunu kaydeden Bozgeyik, şöyle dedi:

"Şube bakımından bakıldığında İslami bankacılığın Türkiye'de önemli bir yetersizliğinin olduğunu fark ediyoruz. PTT olarak global tecrübemizle beraber bu ülkenin bankacılık, sigortacılık ve finans alanındaki gerçekleştirmiş olduğu çalışmalara da katkı vermek için çok önemli hamleler yapmaktayız. Bankacılık alanımızı genişletirken 'İslami bankacılık alanında neler yapabiliriz?' diye son 1 senedir tüm ekiplerimiz uğraşmakta. Ülkenin belli yerlerindeki ulaşılabilirlik manasındaki açığı PTT'nin kapatacağını zannediyoruz. Halkımızın bankacılık ve sigortacılık alanında ulaşamadığı hizmetlere destek vermek için PTT olarak biz de bir değer koymak, bunu da katılım bankacılığı ismi altında Posta Katılım Bankasını kurmak gibi bir çabanın içindeyiz. Bu çalışmayı önümüzdeki dönem sizlerle paylaşmış olacağız. Halkın büyük hassasiyet duyduğu faizsiz sistem bence Türkiye için de çok büyük bir yarar getirecek."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal