İsveçli Şirket Tüm Üretimlerini Türkiye'de Yapma Kararı Aldı!

İsveç merkezli ViaCon şirketi Türkiye'yi bölgesel merkez yaparak tüm üretimlerini burada yapma kararı aldı. 30 yıldır Çelik menfez ve köprü üretimi yapan şirket, 50 ülkeyi Türkiye üzerinden yönetecek.

08.10.2018-18:58 - (Son Güncelleme: 08.10.2018-18:49) İsveçli Şirket Tüm Üretimlerini Türkiye'de Yapma Kararı Aldı!

Çelik menfez ve köprü üretiminde 30 seneyi geçen bir zamandır Avrupa'da çalışmalarını devam ettiren ve 10'a yakın ülkede imalat yapan İsveç merkezli ViaCon'un bölgesel merkez yaptığı ve yaklaşık 50 ülkeyi idare edecek olan ViaCon Türkiye, yeni hat yatırımıyla artık imalatının hepsini Türkiye'de yapacak.

ViaCon Türkiye Genel Müdürü Onur Başar, "Türkiye ofisi üstünden hali hazırda Afrika ve Ortadoğu'da işler gerçekleştiriyoruz fakat yeterli görmüyoruz çünkü potansiyel çok daha yüksek. Bu sebeple bu bölgede daha fazla olmak için Türkiye'ye bağlı Dubai merkezli şubemizi açmaya karar verdik. 1 Ekim'de açtığımız ofisimiz Dubai Serbest Bölge içinde bulunuyor" dedi.

TAMAMINI TÜRKİYE'DE ÜRETMEK İSTİYORUZ

Ortadoğu'da pazar büyüklüğünün Afrika'nın bir kısmının da dahil edilmesiyle senelik 250 milyar dolarlık altyapı yatırım değerine vardığını ifade eden Başar, "Havaalanından köprülere, şehir içi yatırımlara dek alt yapı yatırımı içinde birçok şey var. O bölgede 250 milyon dolar kadar potansiyel iş var. Bizim bu bölgede amacımız; yüzde 40 kadar pazar payına sahip olup, 100 milyon dolarlık iş hacmi ortaya koyup, hepsini Türkiye'de imal etmek" diye konuştu.

SIRADA SUUDİ ARABİSTAN VE HİNDİSTAN VAR

Başar, 20 civarı ülkeye de ihracat gerçekleştirdiklerini söyleyerek, Kırgızistan, Pakistan, Hindistan gibi ülkelerden istekler aldıklarını söyledi. Suudi Arabistan ve Hindistan'da 2019 senesi içerisinde daha yoğun çalışma içinde olacakları ayrıntısını aktaran Başar, "Ortadoğu'daki fuarlarımızda Hindistan'dan büyük bir istek gördük. Hindistan çok süratli büyüyen bir ülke olduğu için yoğun bir istek söz konusu. Teknolojiye de oldukça sıcak bir ülke" dedi.

"KAPASİTEMİZİ İKİ KATINA ÇIKARIYORUZ"

Başar, " Polonya'daki yatırımımız olan üçüncü ürün grubumuz SuperCor hattını Türkiye'ye taşıyoruz. Ekim sonuna dek bu yatırım bitirilecek ve Kasım başında bütün ara mallarımızı de Türkiye'de imal edebileceğiz. Bu yeni yatırım sayesinde kapasitemizi iki katına artırıyoruz. Bu hattın ihracatımızı 3 yıl içinde yüzde yüz arttıracağını düşünüyoruz. Bütün ürünlerimizi Türkiye'de imal edip Avrupa'nın bir bölümüne ve Ortadoğu'ya ihraç edeceğiz. Grup içinde en büyük ikinci imalat tesisi ve üç ürün grubunu imal edebilen iki tesisten bir tanesiyiz. Amacımız olan en büyük imalat tesisi olmaya doğru gidiyoruz" dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal