Ödenmeyen Banka Borcuna Hapis Cezası Verilir mi?

Kredi kartı borcu ödenmezse hapis cezası verilir mi? sorusu kart sahipleri tarafından en çok araştırılan konulardan biri. Ödenmeyen banka borcuna hapis cezası verilir mi? sorusunun yanıtı haberimizde.

02.02.2019-17:24 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-17:08) Ödenmeyen Banka Borcuna Hapis Cezası Verilir mi?

Kredi kartları, alışveriş yapmayı kolaya indirdiği gibi kart sahibine çeşitli olanaklar da sunuyor. Fakat bazen tüketiciler kredi kartı borcunun ödenmesi durumunda sorun yaşayabiliyor. Kredi kartı borcu olan kart sahiplerinin en merak ettiği durum ise kredi kartı borcunun ödenmemedi durumunda hips cezasının olup olmadığı.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR

Anayasanın 38. Maddesi’ne göre; kimse herhangi bir sözleşmeden meydana gelebilecek taahhüdü yerine getirmediği için özgürlüğünden mahrum edilemez. Fakat hapis cezası imkansız değil, bu hususta dikkat edilmesi gereken bazı durumlar mevcut.

Kişiye yalnızca borçlu olması sebebi ile hapis cezası verilmez fakat borçlu icrada ödeme taahhüdünde bulunur ve buna uymazsa, mal beyanında bulunmazsa gibi bazı konularda hapis cezası gündeme gelebilir.

TAAHHÜTTE BULUNMAYIN

Ödenmeyen kredi ya da kredi kartı borcu nedeni ile hapis cezasına çarptırılmamak için öncelikle borcunuzun 90 günlük gecikme yaşamamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer 90 günü geçtiyseniz bu süre zarfında herhangi bir ödeme taahhünde bulunmayın. Taahhütte bulunup ödeme yapmamanız durumunda hapis cezasıverilebilir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal