Murat Çetinkaya Kimdir? Görevden Alınan TCMB Başkanı Murat Çetinkaya Kimdir ?

Murat Çetinkaya, 2016 yılında başkanlık koltuğuna oturduğu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndaki görevinden alındı. Boşalan koltuğa Yardımcısı Murat Uysal atandı. Peki Murat Çetinkaya kimdir, kaç yaşında?

06.07.2019-11:10 - (Son Güncelleme: 06.07.2019-11:09)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) Başkanı Murat Çetinkaya görevden alındı. 3 yıldır sürdürdüğü görevinden alınan Murat Çetinkaya’nın geçmişi akıllarda soru işareti olarak kaldı. Murat Çetinkaya kimdir? Detaylar haberimizde...

MURAT ÇETİNKAYA KİMDİR?

1976 yılında dünyaya gelen Çetinkaya, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü ve çift anadal programı çerçevesinde aynı üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Ardından Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladı. Yine Boğaziçi Üniversitesinde uluslararası finans, ekonomi, politika konularında doktora tez çalışmaları yaptı. Bankacılık hayatına Albaraka Türk Katılım Bankasında başladı.

2003 yılında Türkiye Halk Bankasında Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı ve Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevlerine getirildi.

2008 yılından 2012 yılına kadar Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.’de Hazine, Uluslararası Bankacılık ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Ardından 29 Haziran 2012’de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı görevine getirildi. 2016 yılında ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığına getirildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal