Merkez Bankası'nda Kritik İstifa!

Doların yükselmesi sebebi ile sürekli gündemde olan Merkez Bankası'nda kritik bir istifa geldi. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci vazifesinden istifa etti.

30.08.2018-15:41 - (Son Güncelleme: 30.08.2018-15:48)

Merkez Bankası'ndan kritik istifa... NTV'den geçen son dakika habere göre; Erkan Kilimci'nin vazifesini bırakarak Türkiye Kalkınma Bankası'nın yönetim kuruluna dahil olacağı kaydedildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatilinden sebeple yetkililerden görüş alınamadığı kaydedildi.

MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCISI ERKAN KİLİMCİ KİMDİR?

1976 senesinde dünyaya gelen Erkan Kilimci, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Muhasebe/Finansman tezsiz yüksek lisans programını bitirdi. Çalışma yaşamına Pamukbank Teftiş Kurulu’nda başlayan Kilimci, banka ve sermaye piyasası kurumlarında farklı vazifelerde bulundu. Erste Securities İstanbul Menkul Değerler A.Ş.’de Genel Müdür olarak vazife yapan Kilimci, 17 Haziran 2013 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasalar Genel Müdürlüğü vazifesine atanmıştır. Erkan Kilimci, 12 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal