Ekonomi Bakanı Albayrak Ekonomideki Dalgalanmanın Sebebini Açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, içinden geçtiğimiz dönemi değerlendirdi. Albayrak, "Türkiye interlandında ABD kaynaklı bir türbülans geçiriyoruz. Ekonomi odaklı, dolar merkezli tehdit edildiğimiz bir dönem geçiriyoruz" dedi.

29.08.2018-17:22 - (Son Güncelleme: 29.08.2018-22:30)

4. Reform Eylem Grubu Toplantısı ardından açıklamalar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Bahsettiğiniz gibi AB, Türkiye interlandında ABD kaynaklı bir türbülans geçiriyoruz. Ekonomi odaklı, dolar merkezli tehdit edildiğimiz bir dönem geçiriyoruz. Bundan dünyadaki tüm devletler etkileniyor. Yeni bir dönemi idare etme motivasyonu söz hususu. ABD'nin bu çıkışları, adımları Türkiye gibi, Avrupa içinde soru işaretlerini yanında getiriyor." ifadelerini kullandı.

"FRANSA VE ALMANYA GİBİ ÜLKELERİN SİYASİ DESTEĞİNİ ALDIK"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın toplantı ardından yaptığı açıklamalar:

Çok tarihi bir dönem, önemli bir süreç. Kritik bir toplantı olarak ortaya çıktı. Toplantı hususunda bakanımız da söyledi. Gümrük Birliği ve vize serbestisi meselelerinin konuşulduğu verimli bir toplantı yaptık. Hem vize serbestisi olsun hem AB üyeliği meselesi olsun, verimli bir toplantı yaptık. 10 Ağustos tarihi ile ekonomimiz hedef alındı. Gerginlik en üst düzeye çıktı. AB, Almanya ve Fransa başta olmak üzere müttefiklik ruhuna yakışan açıklamalar yapıldı. Bundan sonraki dönemde bu toplantıların önemini çok değişik değerlendirmemiz gerekilen bir dönem. ABD'nin yaptırımları ardından ülkemiz ekonomik manada çok fazla saldırıya uğrayan bir konumda yer aldı. Fransa, Almanya gibi devletlerin siyasi desteğini aldık. Türkiye'nin ekonomik göstergeleriyle açıklanamayacak, birçok tarafın mutabık kaldığını gördük.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal