Kredi Notu Ne Kadar Sürede Yükselir?

Sosyal, özel veya iş hayatınızda pek fazla farklı ihtiyaç için nakit para lazım olduğunda bankalardan kredi çekmeyi düşünürsünüz, fakat karşınıza düşük kredi notu diye bilinen bir engel çıkar. Peki kredi sürecinde bir engel teşkil eden düşük kredi notu ne kadar sürede yükselir?

08.02.2019-15:19 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-14:55) Kredi Notu Ne Kadar Sürede Yükselir?

Sosyal, özel veya iş hayatınızda pek fazla farklı ihtiyaç için nakit para lazım olduğunda bankalardan kredi çekmeyi düşünürsünüz, fakat karşınıza düşük kredi notu diye bilinen bir engel çıkar. Peki kredi sürecinde bir engel teşkil eden düşük kredi notu ne kadar sürede yükselir?

KREDİ NOTU NE KADAR SÜREDE YÜKSELTİLİR?

Halihazırda, düşük ya da düşüş eğiliminde olan bir kredi notunu yükseltmek bilinenin aksine çok zor bir olay değil. Uygulamaya geçirilebilir teknikler ve kullanılacak bazı yöntemler kapsamında kredi notunu yükseltmek mümkün.

Kredi notunuz düşükse ve yükseltmek istiyorsanız öncelikle ödemelerinizi düzenli bir yola koymanız gerekmektedir. Bu tarihten sonra ödemelerinizi geç tarihlere bırakmamanız laım. Kredi kartı kullanımınız düzenli, ödemeleriniz de aynı hassasiyeti göstermelisiniz. Günlük para alışverişlerinizi de bankalar üzerinden gerçekleştirmeniz kredi notunuzu pozitif yönde etkileyecektir.

Kredi notunuzu yükseltmek istiyorsanız şu aşamalardan geçmeniz gerekmektedir:

Ödemelerin gününde ve düzenli yapılması,
Kredi kartının düzenli kullanılması,
Ödeme günlerinde asgari tutarın üzerinde ödeme yapılması,
İmkanınız varsa mevcut borçlarınızı sıfırlamak,
Günlük para alışverişlerinizi banka kanallarından yapın.

Bu aşamalara hassasiyet göstererek banka ürünü kullanımlarınızı düzenli bir yola koyabilirseniz, kredi notunuz en az 1, en fazla 3 ay içerisinde yükselecektir. Fakat bu durum yasal takibe girmiş olan vatandaşlar için bu kadar kolay olmayabilir. Yasal takibe girmiş olan bir vatandaşı sicilini eski haline döndürebilmesi daha uzun bir zaman sürer.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal