Kredi Kartı Taksitlerine Yeni Düzenleme Geliyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarıyla alakalı yeni bir yönetmelik değişiklik taslağı düzenledi.

23.11.2018-16:49 - (Son Güncelleme: 23.11.2018-17:10)

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarıyla alakalı yeni bir yönetmelik değişiklik taslağı düzenledi. Taslak ile kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içi harcamalarında 6 ay taksit sınırı 9 aya yükseltilecek. Değişikliğin, 'Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin' 26. maddesinin yedinci fıkrasının ikinci cümlesindeki değişiklikle gerçekleşmesi planlanıyor..

26. MADDE DEĞİŞTİRİLDİ

Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26. maddesinin yedinci fıkrasının ikinci cümlesi değiştirilerek şöyle oldu:

'Elektronik eşya alımlarında üç ay, bilgisayar alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde, taşımacılıkla alakalı harcamalarda, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda altı ay, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine yönelik harcamalarda, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda ve sağlık ürünü alımlarında, vergi ödemelerinde dokuz ay olarak uygulanır.'

9 AYA ÇIKARILMASI PLANLANMAKTA

Bu doğrultuda, yönetmelik değişikliği ile kredi kartlarıyla yapılacak hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklamayla alakalı yurt dışına yönelik harcamalarda altı ay taksit uygulamasına devam edilmesi, hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda ise altı ay olan taksit sınırının dokuz aya çıkarılması planlanmakta.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal