BDDK'dan Kredi Kartlarına Yeni Düzenleme! Taksit Sayısı Artırıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarıyla alakalı yeni bir yönetmelik değişiklik taslağı düzenledi. Taslak ile kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile alakalı yurt içi harcamalarında 6 ay taksit limiti 9 aya çıkarılacak.

23.11.2018-16:06 - (Son Güncelleme: 23.11.2018-16:22) BDDK'dan Kredi Kartlarına Yeni Düzenleme! Taksit Sayısı Artırıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarıyla alakalı yeni bir yönetmelik değişiklik taslağı düzenledi. Taslak ile kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile alakalı yurt içi harcamalarında 6 ay taksit limiti 9 aya yükseltilecek. Değişikliğin, "Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin" 26. maddesinin yedinci fıkrasının ikinci kısmındaki değişiklikle yapılması öngörülüyor.

26. MADDE DEĞİŞTİRİLDİ

Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26. maddesinin yedinci fıkrasının ikinci kısmı şu biçimde değiştirildi:

"Elektronik eşya alımlarında üç ay, bilgisayar alımlarında, kulüp ve derneklere gerçekleştirilen ödemelerde, taşımacılık ile alakalı harcamalarda, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile alakalı yurt dışına ilişkin harcamalarda altı ay, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile alakalı yurt içine ilişkin harcamalarda, sağlık ve sosyal hizmetler ile alakalı harcamalarda ve sağlık ürünü alımlarında, vergi ödemelerinde dokuz ay olarak uygulanır."

9 AYA ÇIKARILMASI ÖNGÖRÜLMEKTE

Bu çerçevede, Yönetmelik değişikliği ile kredi kartlarıyla yapılacak hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile alakalı yurt dışına ilişkin harcamalarda altı ay taksit uygulamasına devam edilmesi, hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile alakalı yurt içine ilişkin harcamalarda ise altı ay olan taksit limitinin dokuz aya çıkarılması düşünülmekte.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal