Bakan'dan Önemli Açıklama; Ödemeler Bugün Yapılıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçiye 490 milyon lira destek ödemesinin bugün yatırılmaya başlandığını belirtti.

23.11.2018-12:06 - (Son Güncelleme: 23.11.2018-12:17)

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli çiftçilere verilen destek ödemeleri ve et ithalatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Pekdemirli, tarım destek ödemeleri hakkında, 'Çiftçilere 490 milyon lira tarım destekleme ödemeleri bugün başlıyor' ifadelerini kullandı.

ÖNÜMÜZDEKİ 6 AY HAYVAN İTHALATI YOK

Bakan Pekdemirli, ''İlerleyen 6 ay içerisinde kasaplık hayvanla alakalı herhangi bir ithalatımız olmayacak. Bunu kesin oalrak söyleyebilirim ama Türkiye et tüketimini 6 kilodan 15 kiloya çıkarırken üretimini yüzde 70 yükseltti. Bugün itibarıyla tüketici tercihleri proteinde bir miktar daha ette olduğu için bizim bu konu hakkında ithalat bağımlılığımızı tamamen ortadan kaldırmamız 3 senelik bir program. 2021 senesi içinde biz artık 'tamamen Türkiye bu konuda ithalata bağımlı olmaktan kesinlikle çıkacaktır' diyebiliyoruz." açıklamasında bulundu.

SOSYAL SORUMLULUK OLARAK GÖRÜYORUZ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'Ucuz eti sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Türkiye'de 81 ilde teşkilatı olan üç büyük markette 29 lira kıyma, 31 lira kuşbaşı et satışları yapılmakta. Bunu da devam ettirebildiğimiz sürece devam ettirmeyi düşünüyoruz.' dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal