Kış Aylarına Girilirken Üzücü Haber! Doğalgaza Zam Gelecek!

Kış aylarına yaklaşılırken doğalgaz fiyatları alakalı üzücü haber geldi. Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, mevcut durumdan dolayı doğalgaz fiyatlarında yüzde 15 kadar bir zam olabileceğini söyledi.

28.09.2018-16:24 - (Son Güncelleme: 28.09.2018-16:16) Kış Aylarına Girilirken Üzücü Haber! Doğalgaza Zam Gelecek!

Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, petrol ücreti ve dolar kurunun son dönemde yaklaşık yüzde 50 yükseldiğini ve bu vaziyetin doğal gaz ücretlerinde yükselişi kaçınılmaz duruma getirdiğini söyleyerek, "Doğal gaz ücreti yükselişinde önümüzdeki dönem için bir oran söyleyecek olursak hepsinde yüzde 15'lik bir oran söz konusu gibi düşünüyoruz.'' dedi.

PETROL VE KURDAKİ FİYAT ARTIŞI

Evlerde kullanılan doğal gaz ücretine son olarak 1 Eylül'de yüzde 9 zam geldiğini anımsatan Arslan, "Türkiye'nin doğal gaz ücreti esasen Avrupa'daki en düşük ücret. Konutlar bakımından baktığımızda 100 kilovatsaatlik kullanımın maliyeti 5,6 avro düzeyinde iken, Türkiye'de bu ücret 2,34 avroya denk düşüyor. Yani, bizim fiyatımız yarı yarıya. Gönlümüz fiyatın böyle sürmesini talep ediyor fakat şu anda petrol ücreti ve kurun düzeyinden sebeple bu olası durmuyor." diye konuştu.

Petrol ücreti ve dolar kurunun son dönemde yaklaşık yüzde 50 yükseldiğine dikkati çeken Arslan, şunları söyledi:

''YÜZDE 15'LİK ARTIŞ SÖZ KONUSU''

"Gördüğümüz kadarıyla, önümüzdeki dönemde evlere mümkün olduğu kadar az bir fiyat zammı yapılacak biçimde politika seyredilecek. Petrol fiyatının da önümüzdeki süreçte 100 dolar düzeyine  çıkma olasılığı konuşuluyor. İnşallah, 100 dolara gitmeyeceğini düşünüyoruz. Bizim fikrimiz 85 dolardan aşağı yeniden döneceği doğrultusunda. Doğal gaz fiyatı yükselişinde önümüzdeki dönem için bir oran söyleyecek olursak hepsinde yüzde 15'lik bir oran söz konusu gibi duruyor. Konutlara yüzde 9, elektrik üretiminde de yüzde 17 düzeyinde fiyat artışı olabilir."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal