Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Ortağı Konkordato İlan Etti!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün İtalyan ortağı Astaldi şirketi konkordato ilan etti. Şirket, köprüdeki 350 milyon euroluk hissesinin satışının geciktiğini söyledi ve bu sebeple bu kararı aldığını açıkladı.

28.09.2018-12:26 - (Son Güncelleme: 28.09.2018-12:17) Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Ortağı Konkordato İlan Etti!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün İtalyan partneri Astaldi, Roma'da mahkemeye giderek konkordato ilan etti.

Habertürk'ün aktardığına göre Astaldi, açıklamasında Türkiye'de son dönemde etkisini hissettiren finansal ve politik olaylardan sebeple Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sahip olduğu yüzde 33 hissenin satışının geciktiğine vurgu yaptı ve bu sebeple meydana gelen geçici dar boğazdan firmayı korumak için konkordato istediğini söyledi.

ASTALDI'DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Astaldi'nin resmi açıklamasındaki sebep "İtalya ve yurt dışındaki işlerin sürmesini teminat altına almak ve firma varlıklarının haricinde firma paydaşlarının menfaatlerini korumak" oldu.

Astaldi, mahkemeye verdiği planda hissedarlar görüşmesinde sermaye artışının halihazırda kabul edildiğini fakat bunun olabilmesi için Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hissenin satışının gerekli olduğunu da söyledi ve 2018 - 2022 dönemini içine alan stratejik plandaki hedeflerin yakalanmasının olası olmadığını söyledi.

ŞİRKETİN YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜNDEKİ HİSSE PAYININ DEĞERİ 350 MİLYON EURO!

Haziran ayı sonunda bir açıklama gerçekleştiren Şirketin CEO'su Paolo Astaldi, IC İçtaş ve Astaldi'nin 2012 senesinde işletme hakkını elde ettiği Yavuz Sultan Köprüsü'ndeki hisse payının tutarının 350 milyon euro olduğunu söylemiş ve hisselerin satışı için görüşmelerin ileri aşamada olduğunu bildirmişti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, gerçekleştirilen anlaşmaya göre 2026 senesine dek özel sektör tarafından işletilecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal