Kamu Çalışanlarına Müjde; Maaşlar Yükseliyor!

Kamu çalışanları için ek göstergeyi 3 bin 600'e yükseltecek çalışma başladı. Düzenleme ile maaşlar ve ikramiyeler yükselecek. Zor koşullar altında çalışan personele yüksek ücret verilebilecek.

24.11.2018-10:50 - (Son Güncelleme: 24.11.2018-11:28)

Kamu kurumlarında görevli ortalama 3 milyon memuru ilgilendiren ek gösterge sisteminde yeni dönem için az bir zaman kaldı. AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, 3 bin 600 ek göstergeyle ilgili parti grubunun çalışma yürüttüğünü ifade ederken, milyonlarca personelin gözü Meclis'e iletilecek kanun teklifinin içeriğine çevrildi. Ek gösterge cetvelinin yenilenmesiyle hem maaşlar hem de emekli ikramiyesi yükselecek. Elde edilen bilgilere göre, zor durumlarda çalışan personele daha yüksek ücretler yatırılabilecek. Kamu çalışanlarıyla beraber emekli olanlar ve idarecilerin de düzenlemeden faydalanması planlanıyor.

EK GÖSTERGE GÜNDEMDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı kamu personelleri için ek göstergeyi 3600'e yükseltecekleri sözünün ardından AK Parti geniş bir çalışma başlattı. Hem görev ücreti hem de emekli maaşını önemli oranda hesaplayan ek gösterge cetveli yeniden düzenlenecek. Ortalama 1,5 milyon öğretmen, polis, hemşire ve din görevlisini doğrudan ilgilendiriyor.

YÜZDE 20-25 YÜKSELME

Düzenleme emeklilik halinde alınacak maaş ve ikramiyede yüzde 20-25'in üzerinde yükselme sağlayacak. AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, söz konusu duruma yönelik AK Parti grubunun bir çalışma yürüttüğünü açıklayarak, 'Çalışma bittiğinde kanun teklifi verilecek. Bütçeye getireceği yük, ne zaman başlayacağı, kimlere verileceği hesaplanacak. Çalışmanın en kısa sürede yapılacağını biliyorum' dedi.

LİYAKATE GÖRE YÜKSELME OLACAK

Yeni gösterge sistemiyle kamuda liyakate göre yükselmeyi de sağlayacak. Pek fazla kurumda müdür, şube müdürü unvanlı kadrolarda görev yapanlar haklarında geçerli olan ek göstergenin düşük olmasından ve hiyerarşiye uygun olmamasından yakınıyor. Müdür ve şube müdürü kadrosunda birinci derece kadro/aylık derecesi ile çalışan yükseköğrenim mezunu devlet memurları en çok 2200 ek göstergeden faydalanabiliyor. Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı çalışanların ek göstergesi 3600 iken, Emniyet'e bağlı çalışanların emekliliğe esas ek göstergesi 2200. Bu doğrultudaki memurlarla birlikte emekli olanlar ile idarecilerin de yararlanması düşünülüyor.

EK GÖSTERGE EŞİTLİĞİ SAĞLANIYOR

Birinci dereceden ve 30 sene çalışıp emekli olan polislerin emekli aylıklarında 637 lira, ikramiyelerinde 27 bin 13 lira yükselme bekleniyor. Birinci dereceden ve 30 sene çalışarak emekli olan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ise emekli aylıkları 569 lira, ikramiyeleri 20 bin 516 lira yükselecek. Hesap 25 seneye göre yapıldığında birinci dereceden ve 25 yıl çalışarak emekli olan polislerin emekli aylıkları 592 lira, emekli ikramiyeleri 22 bin 739 lira artacak. Birinci dereceden ve 25 yıl çalışarak emekli olan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ise emekli aylıkları 533 lira, emekli ikramiyeleri 17 bin 97 lira yükselecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal