İşkur Hibe Kredisi Nasıl Alınır?

Hibe kredi başvuru formu? İŞKUR hibe desteği 2018? Devlet hibe kredi başvurusu? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik...

02.02.2019-16:27 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-16:17) İşkur Hibe Kredisi Nasıl Alınır?

İşkur Hibe Kredisi Nasıl Alınır?

İşkur; ismi verilen kuruluş işverenler ve iş arayanlar için aracılık etmek ve Türkiye’de çalışan ve işverenler arasında ki dengenin tesis edilmesi için kurulmuştur.

Hibe Kredi; Devlet tarafından herhangi bir proje karşılığında karşılıksız ve geri ödemesiz olarak ödenen ve projenin sona ermesini mütakiben geriye istenmeyen para ya da değerli mal varlığının karşılığını bildirir.

Devletin birçok kuruluşu tarafından geri ödemesiz hibe kredi desteği verse de, işkur hibe kredi gibi bir desteği yoktur. Bu destek nasıl alınır diye soran vatandaşlarımızın Türkiye İş Kurumu dışında diğer hibe veren kuruluşlara başvuru yapmaları lazımdır. Başvuru biçimi ise bazen başvuru formu ile yapılsa dahi, çoğunlukla eğitim, proje sunma ve hibenin ödenmesi biçimindedir.

İşkur Kredi Başvurusu Nereye Yapılır?

Türkiye İş Kurumu tarafından çalışmayan insanlarımıza işsizlik maaşı ödemesi gibi destekler verilse dahi, hükumet programına girmeden işkur kredi başvurusu yapmak mümkün değil. Bugüne dek yapılan ve uygulanan projeler ise devamlı olarak kredi ağırlıklı olmayıp, istihdam sağlanmasına yöneliktir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal