İran Merkez Bankası Açıkladı! ABD'ye Büyük Darbe

Tahran Zirvesi'nin ardından adımlar gelmeye başladı. İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti yaptığı açıklamada, Türkiye-İran-Rusya üçlüsünün bundan sonra ticarette kendi para birimlerini kullanacaklarını söyledi.

08.09.2018-19:35 - (Son Güncelleme: 08.09.2018-19:29) İran Merkez Bankası Açıkladı! ABD'ye Büyük Darbe

İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, medyaya yaptığı açıklamada, yakın bir zamanda Türkiye ve Rusya Merkez Bankalarının idarecileri ile bir araya geleceklerini ve mutabık olunan konuların en kısa sürede uygulamaya geçmesini istediklerini söyledi.

TAHRAN ZİRVESİNDE PETROL, GAZ, BANKACILIK GİBİ KONULARDA UZLAŞI SAĞLANDI

İran'ın başkenti Tahran'da yapılan Suriye başlıklı zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılımıyla olumlu görüşmeler yaptıklarını kaydeden Abdunnasır Himmeti, petrol, gaz ve temel malların alışverişi ile bankacılık meselelerinde uzlaşı sağlandığını söyledi.

TÜRKİYE-RUSYA-İRAN KENDİ PARA BİRİMLERİ İLE TİCARET YAPACAK

Himmeti, 3 devletin de ticarette doların devre dışı kalması hususunda mutabık kaldığını, Türkiye-Rusya-İran'ın kendi para birimleriyle ticaret gerçekleştireceğini ve tespit edilen kur üstünden işlem yapılacağını kaydetti.

Bu arada Himmeti, geçen ay İran'da petrol harici ihracattan elde edilen 2 milyar 500 milyon dolar tutarındaki gelirin, temel ürünler ve fabrikalara hammadde ithalatı için düşük kurdan ithalatçılara verildiğini, bundan sonra da serbest piyasada 16 bin tümen olan avroyu ithalatçılara 9 bin tümenden vereceklerini duyurdu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal