Hazine Bakanı Albayrak, ABD'yi Uyardı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ABD'yi uyararak, "Ekonomik gücün şuursuzca kullanılması nasıl ciddi küresel risklere yol açabileceğinin örneği olarak ele alınmalı." dedi.

08.09.2018-09:27 - (Son Güncelleme: 08.09.2018-09:14) Hazine Bakanı Albayrak, ABD'yi Uyardı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Amerikan Foreign Policy dergisi için " ABD'nin global ekonomiyi idare etmesine güvenilemez" başlıklı İngilizce bir makale yazdı. Albayrak, ABD'nin siyasi sebeplerle yaptırım uyguladığı tek devletin Türkiye olmadığını söyleyerek, "Türk ekonomisine dönük saldırı, ekonomik gücün siyasi bir silah olarak şuursuzca kullanılmasının nasıl ciddi global sorunlara yol açabileceğinin örneği olarak ele alınmalı." diye ikaz etti.

ABD'NİN TÜRKİYE SALDIRISI

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye dönük saldırısının sonrasında dünyanın kendini Washington'ın ekonomik gücünden koruması gerektiğini söylediği makalesinde Albayrak, şu sözlere yer verdi:

"Bu ağustos ayında Türkiye ekonomisi global haberlerin ana maddesi oldu. Bunun nedeni, küresel ekonomik sistemdeki en büyük oyuncu olan ABD tarafından Türk ekonomisine gerçekleştirilen sistematik saldırıydı. Bu, Türkiye ve ABD arasındaki ittifak tarihinin en hayal kırıcı anlarından biri oldu. ABD Başkanı Donald Trump'ın idaresi, NATO mensubu bir devletin ekonomisine açıkça yaptırımlar ve tarifelerle saldırdı."

Bakan Albayrak, söz hususu saldırının döviz kurlarında dalgalanmalara neden olmasına karşın sonunda Türk ekonomisinin güçlü temellerini ortaya koyduğunun altını çizerken, "Türk ekonomisi, negatif propaganda ve finansal sistemine gerçekleştirilen saldırılar karşısında gücünü meydana çıkardı. Türk lirasında geçen ay meydana gelen değer kaybına, hiçbir ekonomik gerekçenin veya makroekonomik verinin sebep olmadığını vurgulamak önemli. Bu süreçte, Türkiye'nin finansal yapısı ve bankacılık sisteminde, önemli hiçbir değişiklik olmadı" açıklamasını yaptı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal