Ekmek Fiyatlarına Zam Gelecek Mi? Bakan Pakdemirli Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den vatandaşları rahatlatacak bir açıklama geldi. Ekmek fiyatları ile alakalı konuşan Pakdemirli, "Yıl başına kadar bir artış olmayacak" dedi.

07.09.2018-17:17 - (Son Güncelleme: 07.09.2018-17:10) Ekmek Fiyatlarına Zam Gelecek Mi? Bakan Pakdemirli Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "İnsanlarımızın ekmeğine göz diktirmeyeceğiz. Yeni seneye dek ekmekte fiyat yükselişi yok" dedi.

"YENİ YILA KADAR EKMEKTE FİYAT ARTIŞI YOK"

2019 senesine giderken ekmek fiyatları konusunda yeni bir açıklama yapıldı. Şu günlerde pek çok üründe fiyat artışı olurken ekmek fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği hususunda insanların merakını giderecek haber Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamada, "Yeni seneye dek ekmekte fiyat zammı olmayacak. Bazı marketler ile konuştum. Yeni seneye dek ekmeğin fiyatını yükseltmeyeceklerini duyurdular. Memnuniyet ile karşıladım." dedi.

"GEÇİCİ ÇÖZÜM OLARAK BUĞDAY İHRACATINI SINIRLANDIRDIK"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, döviz kurlarındaki hareketlilik ve dünyadaki emtia fiyatlarındaki yükselişlerin sonrasında piyasadaki gelişmeleri sabırla izlediklerini ifade etti. Söz hususu olayları speküle eden bazı fırsatçıları gördüğünden açıklama yapma gereksinimi duyduğunu söyleyen Pakdemirli, un fiyatları ile alakalı gazete haberlerinden örnekler verdi. Pakdemirli, bu haberlerde 50 kilogramlık bir çuval unun 95 liradan 175 liraya yükseldiğine dair ifadeler yer aldığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Yanımda Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Günhan (Ulusoy) Bey de var. Dün kendisinin gerçekleştirdiği açıklamalar oldu, 'Ben 95 liradan unun çuvalını vereceğim, 5 milyon çuvala dek bunu vereceğim.' dedi. Buna karşın bugün halen bakıyorum spekülasyonlar bitmedi. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) olarak ne yaptık? Bakanlığımız tarafından destek olarak TMO 9 Ağustos'tan sonra buğdayın tonunu bin 100 liradan satmaya başladı ve ilave stok için de hazırlığımız var. Geçici çözüm olarak da buğday ihracatını kısıtladık."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal