İnşaatta Umutsuzluk Artıyor!

Hazır Beton Beklenti Endeksi’nin ağustos değeri bir önceki yılın aynı ayının yüzde 2 altında kaldı. Gelecek üç ayda satışlarında artış bekleyenlerin oranı sadece yüzde 3 oldu.

15.09.2018-10:57 - (Son Güncelleme: 15.09.2018-10:50) İnşaatta Umutsuzluk Artıyor!

Hazır Beton Faaliyet Endeksi ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2.9’luk düşüş sergiledi. Ankete katılan firmaların sadece yüzde 3’ü alınan kayıtlı siparişlerde artış olduğunu belirtti.İnşşat faaliyetlerinde yavaşlama gittikçe daha şiddetli hissediliyor.

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ‘Hazır Beton Endeksi’ 2018 Ağustos Raporu’na göre, Hazır BetonGüven Endeksi ağustosta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.6 düştü. Ankete katılan firmaların yüzde 3’ü tedarikçilere vereceği siparişin gelecek üç ayda artacağını ifade etti. 
Hazır Beton Beklenti Endeksi’nin ağustos değeri bir önceki yılın aynı ayının yüzde 2 altında kaldı. Gelecek üç ayda satışlarında artış bekleyenlerin oranı sadece yüzde 3 oldu.

DURAĞANLIK VAR

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, tüm öncü göstergelerin, inşaat faaliyetlerinin üçüncü çeyrekte önemli ölçüde durduğuna işaret ettiğini dile getirdi. Dört endeks değerinin de önceki yılın aynı dönemine göre düşüş sergilediğini anlatan Işık, “Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0.8 gibi oldukça düşük bir oranda büyüme gösteren  inşaat sektörü yılın üçüncü çeyreğine de oldukça yavaş bir giriş yapmıştır. Yeni ekonomik koşulların etkisi ile faaliyetleri yavaşlamış olan  inşaat sektörü, ağustos ayında son 20 ayın en kötü aylık performansını sergilemiştir. Konut kredi faizindeki artış, yükselen maliyetler, kurdaki hareketliliğin yarattığı belirsizlik, hane halkının talebini ötelemesi, Bayram tatili gibi pek çok unsur ağustos ayında  inşaat sektörünü olumsuz etkilemeye devam etmiştir. Bütün bunlar  inşaat faaliyetlerinde son 3 yılın en zayıf ağustos ayını beraberinde getirmiştir”  dedi.


Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal