Çinli Firma Türkiye'nin En Büyük E-Ticaret Sitelerinden Birini Satın Aldı

Dünyaca ünlü e-ticaret grubu Alibaba.com, Türkiye'nin en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Trendyol'u satın aldı.

24.07.2018-12:21 - (Son Güncelleme: 24.07.2018-12:16) Çinli Firma Türkiye'nin En Büyük E-Ticaret Sitelerinden Birini Satın Aldı

Rekabet Kurumu`ndan bugün peş peşe önemli kararlar çıktı. Kurul gerçekleştirdiği toplantıda bünyesinde Trendyol`un da yer aldığı DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ`nin tek kontrolünün Alibaba.com Singapore E-Commerce Private Limited tarafından devralınması işlemini de kabul etti.

ALİBABA, 28 HAZİRAN'DA SATIN ALDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Bilindiği üzere, Çinli e-ticaret devi Alibaba, Trendyol'u satın aldığını 28 Haziran'da ilan etmişti. Ülkemiz rekabet kanununa göre, bu tür büyük satın alma ve birleşme işlemlerinin Rekabet Kurumu'nun (RK) onayından geçmesi lazım.

RK, bu satın alma işlemi ile alakalı onayı dün sitesinden açıkladı. Açıklamanın bütünü şu şekilde: "DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş.'nin tek idaresinin Alibaba.com Singapore E-Commerce Private Limited tarafından devralınması işlemine onay verildi."

NE KADAR ÖDENDİĞİ BİLİNMİYOR

Alibaba'nın Trendyol'u satın almasına ne kadar verdiği açıklanmadı. Buna karşılık bazı kaynaklar, Türkiye'nin ilk unicorn'unun (değeri 1 milyar doları geçen start-up) bu satın almayla ortaya çıktığını öne sürülüyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal