İngiltere Ekonomisinde Etkili Büyüme!

İngiltere'de Gayri Safi Yurtiçi Hasıla, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,4 olan beklentinin altında kalarak yüzde 0,3 oranında yükselme kaydedildi.

11.11.2019-16:55 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-16:45)

İngiltere'de Gayri Safi Yurtiçi Hasıla, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,4 olan beklentinin altında kalarak yüzde 0,3 oranında yükselme kaydedildi.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından aktarılan açıklamaya göre İngiltere’de yılın üçüncü çeyreğinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH), yüzde 0,4 olan beklentinin altında kalarak yüzde 0,3 artış gösterdi. Ülkede yılın üçüncü çeyreğinde GSYH yıllık bazda da yüzde 1,1 olan beklentinin altında kalarak yüzde 1 büyüdü.

İngiliz ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 1,3 oranında ilerleme kaydetmişti. Ülke ekonomisi çeyreklik bazda ise bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,2 azalmıştı. 2019'un üçüncü çeyreğinde GSYH'nin yüzde 0,3 büyümesi ile ülke ekonomisi resesyona girmekten kurtulmuş oldu.

ONS tarafından aktarılan açıklamada, “Geçen yıldan bu yana bakıldığında, ülkede büyüme yaklaşık son on yılın en düşük hızına geriledi.” cümleleri kullanıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal