Hazine Bakanı Albayrak'tan Akşener'e McKinsey Cevabı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in McKinsey eleştirilerine cevap verdi. Albayrak, "Ekonomi Amerikalılara teslim verildi" biçimindeki eleştirilere, "Maliyet ve Dönüşüm Ofisi'nin başında biz varız" diyerek cevap verdi.

03.10.2018-13:22 - (Son Güncelleme: 03.10.2018-13:14) Hazine Bakanı Albayrak'tan Akşener'e McKinsey Cevabı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, NTV canlı yayınında, Meral Akşener'in grup toplantısında gerçekleştirdiği , Mc Kinsey anlaşması ile alakalı eleştirilerine cevap verdi. Albayrak, Akşener'in "Ekonomi Amerikalılara teslim verildi" biçimindeki açıklamasına, "Maliyet ve Dönüşüm Ofisi'nin başında biz varız" biçiminde yanıt verdi.

OFİSİN BAŞINDA BİZ VARIZ

Mesele hakkında Albrayrak şunları ifade etti:

"Birçok şirketten Dönüşüm Ofisi ile alakalı biz raporlama aldık. Yalnızca bu şirketten değil. Türkiye'ye özgün kendi modelimizi uygulama aşamasında kendi milli aklımızı ortaya koyarak ofisi açtık. Ofisin başında biz varız. Yarın öbür gün başka akıllardan da fikir alacağız."

ENFLASYON HAKKINDA GÖRÜŞMELER YAPACAĞIZ

Enflasyon hususunda da açıklamalar yapan Albayrak, "Enflasyonla mücadele çerçevesinde paydaşların hepsiyle önden görüşme yapacağız. Haftaya fiyatlama, indirim, sorumluluk alma manasında taşın altına eline koyma aşamasında süreç başlatacağız. Bütün bu davranışlar tüm kesimleri etkiliyor. Hep beraber mücadele zorunlu. Fiyatlamayı etkileyen sektörler başta olmak üzere görüşmeleri yapıp haftaya bununla alakalı genel kamuoyu açıklamasıyla bunun topyekün mücadele gerektirdiğini ifade edeceğiz."dedi.

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mc Kinsey hakkında, "Berat Albayrak, duyurduğu Yeni Ekonomik Programın idare ve denetimini Mc Kinsey isimli Amerikan firmasına vermiş. Hani daha düne kadar 'Türkiye'ye ekonomik savaş açtık' dedikleri Amerika'nın firmasına. Çok açık ve kesin söylüyorum, bu ikinci kozmik oda olayıdır." açıklamasında bulunmuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal