Hazine Bakanı Albayrak'tan Enflasyon Değerlendimesi: Haftaya Açıklayacağız

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından açıklamalar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, haftaya enflasyonla mücadele planını açıklayacaklarını söyledi.

03.10.2018-11:27 - (Son Güncelleme: 03.10.2018-11:35) Hazine Bakanı Albayrak'tan Enflasyon Değerlendimesi: Haftaya Açıklayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, eylül enflasyonuyla alakalı açıklamalar yaptı. Albayrak, oranların beklentilerin üstünde olduğunu söyledi. En kötüsünün geride kaldığını ifade eden Bakan Albayrak, haftaya enflasyonla mücadele planının duyurulacağını bildirdi.

Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE BİR RAKAMLA KARŞILAŞTIK"

Albayrak, enflasyon oranlarını değerlendirerek, "Gerek piyasa gerek Merkez Bankası çalışmaları bakımından bakıldığı zaman beklentilerin üstünde bir oranla karşılaştık" dedi.

"DAHA YOĞUN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Açıklanan enflasyon oranının spekülatif fiyat yükselişlerinin algı değil gerçek olduğunu meydana çıkardığını söyleyen Albayrak, "Demek ki çok daha yoğun mücadele vereceğiz." diye konuştu.

"EN KÖTÜ AYI GERİDE BIRAKTIK"

Eylül ayının beklentiler bakımından en kötü ay olduğunu ve en kötünün geride kaldığını ifade eden Berat Albayrak, "Haftaya enflasyonla mücadele kapsamını duyuracağız. Genel manada dengelenme sürecini görmeye başladık. Spekülatif saldırıların püskürtülmesiyle istikrar ve daha iyi bir değerlendirme dönemi başladı." dedi.

Albayrak, ekim ayında bu dönemin çok daha olumlu yönde gideceğini söyleyerek, sene sonuna dek hedeflere yakın gerçekleşmeler olacağına inandıklarını söyledi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal