Gün İçinde, Gece veya Hafta Sonu Yapılan EFT Ne Zaman Hesaba Geçer?

Havale ne zaman hesaba geçer? EFT ne zaman hesaba geçer Ziraat? EFT ne zaman hesaba geçer İş Bankası? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

05.02.2019-17:36 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-17:25) Gün İçinde, Gece veya Hafta Sonu Yapılan EFT Ne Zaman Hesaba Geçer?

Elektronik Fon Transferi (EFT) günümüzde en fazla kullanılan hesaplar arası para transfer yöntemleri arasında yer alıyor. Belirli zaman dilimleri içinde yapılan EFT’ler, sıklıkla para transferi yapmayan herkesin aklında belli başlı; EFT aynı gün hesaba geçer mi, ne zaman geçer gibi soruları meydana getiriyor.

EFT, finansal kuruluşlar ve Merkez Bankası tarafından tespit edilen EFT saatleri içinde ve resmi iş günlerinde hesaba geçer. Genellikle, yapılan bir EFT’nin hafta içi ve resmi tatil olmayan günlerde saat sabah 8.30 akşam 17.30 arasında karşı hesaba geçeceğini ifade etmek olasıdır.

EFT saatlerini çalıştığınız bankalardan da öğrenebilirsiniz.

Bugün yapılan EFT aynı gün hesaba geçer mi?

Resmi tatil değilse ve iş günü içinde EFT saatleri içinde para gönderimi yapılmışsa bugün gerçekleştirilen EFT aynı gün hesaba düşer. İş günü içinde gerçekleştirilmesi durumunda EFT zaman aralıkları haricinde ya da resmi tatil günlerinde para gönderimi olmuşsa, EFT sadece ilk iş günü karşı hesaba geçer.

Gece yapılan EFT ne zaman hesaba geçer?

EFT gönderiminde zaman aralığı sabah ve akşam kısıtlamasında olduğu için gece gerçekleştirilen EFT bir sonraki iş gününde tespit edilen saatler arasında hesaba geçer. Gece gerçekleştirilen EFT’ler çoğu zaman sabah saatlerinde karşı hesaba ulaşır.

Hafta sonu yapılan EFT ne zaman hesaba geçer?

Hafta sonu gerçekleştirilen EFT ilk resmi iş gününde tespit edilen zaman aralığında hesaba geçmektedir. Örneğin, Cuma günü mesai bitiminde veya Cumartesi ve Pazar günü herhangi bir saatte gönderilen EFT, resmi tatil olmayan ilk iş gününde hesaba geçer.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal