Asgari Ödeme Yapmak Kredi Notunu Nasıl Etkiler?

Kredi kartının asgarisini ödemek ne işe yarar? Ekstre atlatmak kredi notunu etkiler mi? Sadece asgari tutar ödemek? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik...

05.02.2019-17:22 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-17:16) Asgari Ödeme Yapmak Kredi Notunu Nasıl Etkiler?

Kredi kartıyla alakalı dönem borcunda ödenmesi lazım olan en az tutarı ifade eden asgari ödeme, kredi notunu etkilemesi vesilesiyle şahsi finans için önem taşıyor.

Kredi kartının asgarisini yatırınca, gecikme faizinden kurtulmak mümkün olsa bile akdi faizden kurtulmak ne yazık ki mümkün değil. Borca faiz işlememesi için dönem borcunun hepsinin kapatılması lazım.

Tabiki, hiçbir biçimde ödeme yapmamaktansa akdi faize karşın kart borçlarının asgari ödemesini son ödeme tarihine dek yapmak kredi notu üstünde olumlu bir etki bırakıyor.

Yaygın olarak yanlış bilinenin tersine, asgari ödeme yapmak kredi notunu düşürmez

Artık çoğu kişi finansal kuruluşlara olan borçları vaktinde ödemediğinde kredi notunun bu hallerden olumsuz etkileneceğini biliyor ve borç ödemeleri hususunda olabildiğince titiz davranıyor.

Kredi kartı dönem borcunun hepsini ödeyemeyen fakat her şeye karşın asgari ödemelere büyük önem veren bilinçli finansal tüketiciler, asgari ödeme yapmak kredi notunu düşürür mü merak ediyor. Güzel haber, asgari ödeme yapmak kredi notunu düşürmüyor.

Asgari ödemelerle kredi notu inmediği gibi borç ödemesi yapıldığında, borçların ödendiğine yönelik olumlu sinyaller oluşuyor.

Asgari ödemeler, kredi notunu olumlu etkiliyor ama…

Asgari ödemeler, bireylerin kredi notunu pozitif etkiliyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken birkaç husus da meydana çıkıyor.

Bu unsurlardan ilki, asgari ödeme yapsanız dahi ilgili tutarı son ödeme tarihine dek ödemiş olmanızın gerekliliğidir. Son ödeme tarihinden geç borç ödemesi yapıldığında bu durum kredi notunu kötü etkiliyor. Bu nedenle minimum ödeme yapıyor olsanız bile borcunuzu hesap özetinde yer alan ödeme vaktine dek mutlaka yapmış olmanız lazım.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal