Banka Kartı İnternet Alışverişlerine Nasıl Açılır?

Ziraat Bankası internet alışveriş onay? Banka kartını internet alışverişine açma Halkbank? Banka kartını internet alışverişine açma İş Bankası? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik...

05.02.2019-17:16 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-17:07) Banka Kartı İnternet Alışverişlerine Nasıl Açılır?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) emri uyarınca banka kartları ve kredi kartları internet alışverişlerine kapatıldı.

Daha önce, yeni alınan banka ve kredi kartları internet alışverişlerine açık olarak teslim ediliyorken, talimat uyarınca artık yeni kartlar internet alışverişlerine kapalı olarak teslim edilecek. Aynı biçimde internet alışverişlerine açık olan bütün mevcut kartlar da talimat uyarınca fiziki olmayan çevirimiçi alışverişlere kapatıldı.

BDDK başta olmak üzere, kuruma bağlı Ziraat, Garanti, İş Bankası ve Yapı Kredi gibi pek çok banka, kendi müşterilerini, mesele ile alakalı bilgilendirerek kartlarını internet alışverişlerinde kullanmayı sürdürmeyi istemeleri durumunda müşteri temsilcileriyle görüşmeleri gerektiğini açıkladı.

Şimdilik bankanızla iletişime geçmediyseniz ve banka kartınızı veya kredi kartınızı internet alışverişlerine açarak, elektronik ticarette kullanmayı sürdürmek istiyorsanız aşağıdaki 3 yoldan herhangi birini tercih edebilirsiniz:

İnternet ve Mobil Şube

Banka veya kredi kartını internet alışverişlerine açmak istediğiniz bankanın internet ve mobil uygulama kanallarını tercih edilerek kartlarınızdaki kısıtlamayı kaldırabilirsiniz. Halihazırda pek çok banka şu anda mobil ve internet şubeleri üstünden bu seçeneği vermektedir.

Telefon Bankacılığı veya Müşteri Hizmetleri

Telefon bankacılığı kullanıyorsanız, telefon bankacılığı şifrenizle kartlarınızdaki internet alışveriş kısıtlamasını kaldırabilirsiniz. Telefon bankacılığı kullanmıyorsanız, doğrudan bankanızın çağrı merkezinden bir müşteri temsilcisiyle görüşerek kartlarınızı internet alışverişlerine açabilirsiniz.

Banka Şubeleri ve ATM’ler

Telefon bankacılığı ya da mobil/internet şube kullanmıyorsanız ve bankanızın çağrı merkezine ulaşmanız mümkün olmazsa, en geleneksel yöntemi kullanarak bankanızın herhangi bir şubesinden kartlarınızı internet alışverişlerine açabilirsiniz. Ayrıca çoğu banka ATM’ler üstünden de bir seçenek sunmaktadır.

Bu sırada, internetten alışveriş ödemesi gerçekleştirmek için bir bankada olan bütün kartlarınızı internet alışverişlerine açmanız gerekmediğini de ilave etmek lazım. Kart sahipleri sadece istedikleri kartları e-ticaret işlemlerine açabiliyorlar. Örneğin, banka kartını açmak yerine sadece kredi kartını açmak gibi.

BDDK tarafından gerçekleştirilen açıklamada, bütün kart hamillerinin 17 Ağustos 2017 itibarıyla kartlarının internet alışveriş işlemlerine kapanacağı ve kart sahiplerinin kartlarını yurtiçinde ve yurtdışında internet alışverişlerinde kullanmayı sürdürmeleri için bankalarıyla iletişime geçmeleri gerektiği bildirildi.

BDDK’nın bu kararı, son senelerde internet üstünde artan dolandırıcılık vakalarına karşı aldığı düşünülüyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal