Görüşmelerden Sonuç Çıkmadı, Dolar Uçuşa Geçti

ABD ile görüşüleceği haberleri ile bir nebze sakinleşen dolar, görüşmelerden bir netice alınamamasının ardından yeninden uçuşa geçti. Dün akşam 5,30 seviyesinde olan dolar, şu sıralar 5,42 seviyelerine yükseldi.

09.08.2018-11:04 - (Son Güncelleme: 09.08.2018-11:09)

Piyasalarda ABD'ye giden Türk heyetinin gerçekleştireceği görüşmelerin neticesine odaklı seyir devam ederken, belirsizliğin sürmesi sebebi ile baskının devam ettiği dolar/TL bu sabah yönünü yukarı döndürerek 5,42 seviyesine vardı.

HEYETİN ABD'YE GİTMESİ SAKİNLEŞTİRMİŞTİ

ABD ile meydana gelen 'Brunson' krizi ardından hafta başı 5,42 düzeyine çıkan dolar/TL, iki ülke arasında ön mutabakat olduğu iddiaları ve Türk heyetinin ABD'ye gitmesi ile durulmuştu. Dün Türk heyeti ile ABD heyetinin görüşmesi neticesinde ABD Dışişleri Sözcüsünden yapılan açıklamada, temasların sürdüğü ve Brunson da dahil ikili ilişkileri alakadar eden birçok meselenin ele alındığı kaydedildi.

TÜRKİYE TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA TERS TEPTİ

Türkiye tarafından yapılan açıklamada ise Brunson'ın serbest kalmasını ABD'ye taahhüt edilmediği bildirildi. Bu açıklamanın sonrasında TL'de kayıplar arttı. Dün akşam piyasaların kapanış saatlerinde 5,30 düzeyinde olan dolar/TL, bu sabah 5,42 düzeyine vardı. Euro ise 6,3142 seviyesine çıkarak zirve yaptı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal