Gelir Testinde Bayram İkramiyeleri Dikkate Alınmayacak

Evde bakım aylığında aranan şartlar değişti. Bayram ikramiyeleri sebebiyle aylığında kesinti yapılan 3 bin 406 kişiye, kesilen aylıkları tekrardan iade edilecek. Evde bakım aylığının kesilme durumu bulunan 7 bin kişinin, aylığı kesilmeyecek.

25.02.2019-10:34 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-10:29) Gelir Testinde Bayram İkramiyeleri Dikkate Alınmayacak

Evde bakım aylığında aranan şartlar değişti. Bayram ikramiyeleri sebebiyle aylığında kesinti yapılan 3 bin 406 kişiye, kesilen aylıkları tekrardan iade edilecek. Evde bakım aylığının kesilme durumu bulunan 7 bin kişinin, aylığı kesilmeyecek.

Bayram ikramiyesi sebebiyle, yapılan gelir testinde geliri limitin üzerinde olduğu için daha önce evde bakım başvurusu kabul edilmeyenler, tekrardan başvuru yapabilecek.

Geçen sene ilk defa, emeklilere kurban bayramında ve ramazan bayramında bin lira tutarında ikramiye ödenme yapılmıştı. Bayram ikramiyesi bir taraftan emeklileri güldürürken, evde bakım aylığı alan bazı vatandaşların paralarında kesinti yaşanmasına sebebiyet verdi.

Başkasının yardımıyla yaşayan engelliler için yapılan evde bakım yardımında hanedeki kişi başına gelire bakılıyor. Kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 2’sinden az olması halinde, evde bakım parası ödeniyor. 2019 senesi için evde bakım aylığında, hanedeki kişi başına gelirin bin 219 liranın altında olması şartı aranıyor.

Geçen sene ramazan ve kurban bayramında ödenen toplam 2 bin lira ikramiye gelire dahil edilmişti. Bu sebeple, bazı vatandaşların hanedeki kişi başına geliri limitin üzerine çıktı.

3 BİN 406 KİŞİNİN AYLIĞINDA KESİNTİ YAPILDI

Bayram ikramiyesi sebebiyle geliri arttığından dolayı 3 bin 406 kişinin evde bakım aylığında kesinti yapıldı. Yaklaşık 7 bin kişinin aylığının kesilmesi amacıyla da işlem başlatıldı. Bu arada, ilk kez evde bakım parası için başvuru yapan birçok vatandaşın başvurusu da bayram ikramiyesi sebebiyle kabul edilmemişti.

KANUN DEĞİŞTİ 19 MİLYON TL İADE EDİLECEK

Cuma günü Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla uygulamaya giren torba kanunla, sistemde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle beraber, evde bakım aylığı için yapılan gelir testinde bayram ikramiyeleri dikkate alınmayacak.

Geçen seneki bayram ikramiyeleri sebebiyle evde bakım aylığında kesinti olan 3 bin 406 kişiye tekrardan aylık bağlanacak, kesilmiş ve toplam tutarı 19 milyon liraya ulaşan aylıklar da geri iade edilecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal